ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 5515243 3 / 1 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Züleyha ENDES
Koordinator E-mail zendes selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yrd.Doç.Dr. Züleyha ENDES
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Tarımsal üretim tekniklerini iyi kullanabilme ,Organik tarım kurallarına göre, sebze üretimi planlama ve devam ettirebilme becerisini kazandırmaktır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 0 100
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım, sunum, uygulama ödevi
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Dünyada organik tarım Zengin, M., Organik Tarım, Hasad Yayıncılık,2007. 2. Anonim, 2002. Organik Tarım, Tarım ve Köyişleri.
2 Türkiyede organik tarım Zengin, M., Organik Tarım, Hasad Yayıncılık,2007. 2. Anonim, 2002. Organik Tarım, Tarım ve Köyişleri.
3 Türkiye ve Dünyada Organik Sebze Üretimi Değerleri Zengin, M., Organik Tarım, Hasad Yayıncılık,2007. 2. Anonim, 2002. Organik Tarım, Tarım ve Köyişleri.
4 Sebzelerin yetiştirme mevsimlerine göre sınıflandırılması Civelek,Yavuz.A. 1991. Genel Sebzecilik. Amasya-Gökhöyük.
5 Yenilen Kısımlarına ve Botanik Özelliklerine Göre Sınıflandırılması Civelek,Yavuz.A. 1991. Genel Sebzecilik. Amasya-Gökhöyük.
6 Sebzelerin Familyalarına, Çiçek ve Döllenme Biyolojilerine Göre Sınıflandırılması Civelek,Yavuz.A. 1991. Genel Sebzecilik. Amasya-Gökhöyük.
7 Sebzelerin ekolojik istekleri Civelek,Yavuz.A. 1991. Genel Sebzecilik. Amasya-Gökhöyük.
8 Sebzelerin toprak ve su istekleri Civelek,Yavuz.A. 1991. Genel Sebzecilik. Amasya-Gökhöyük.
9 Organik sebze üretim teknikleri Civelek,Yavuz.A. 1991. Genel Sebzecilik. Amasya-Gökhöyük.
10 Ara sınav
11 Tarlada organik sebze yetiştiriciliği Ecevit, Mustafa.F. 1992.Bahçe Bitkileri (Ders Kitabı). Selçuk Ün. Ziraat Fak. Yayınları:20
12 Örtü altında organik sebze yetiştiriciliği Ecevit, Mustafa.F. 1992.Bahçe Bitkileri (Ders Kitabı). Selçuk Ün. Ziraat Fak. Yayınları:20
13 Bahçede organik sebze yetiştiriciliği Ecevit, Mustafa.F. 1992.Bahçe Bitkileri (Ders Kitabı). Selçuk Ün. Ziraat Fak. Yayınları:20
14 Sebze yetiştiriciliğinin organik ilkelere göre yapılması Ecevit, Mustafa.F. 1992.Bahçe Bitkileri (Ders Kitabı). Selçuk Ün. Ziraat Fak. Yayınları:20
15 Genel değerlendirme
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 3 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 2 5
Sunum ve Seminer Hazırlama : 4 5
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : 1 14
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : 2 6
Ödev : 4 5
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Organik tarım kurallarına göre, tarımsal üretimi planlama ve devam ettirebilme becerisi kazanır. 4
D.Ö.Ç. 2 Tarımsal üretimde çevre ve insan sağlığını ön planda tutabilmeyi öğrenir. 4
D.Ö.Ç. 3 Organik sebze üretim tekniklerini öğrenir. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20