ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ORGANİK TARIMIN GENEL İLK., KONT. VE SERTİFİKASYON
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 5515137 3 / 2 6
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ali CEYLAN
Koordinator E-mail daliceylan selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ali CEYLAN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Organik tarımın genel ilke ve kurallarının öneminin benimsetmek, gerektiğinde organik üretim yürütebilme yetisi kazandırmak, kontrol ve sertifikasyon sistemini ve önemini kavratarak kontrol ve sertifikasyon firmalarında çalışma yeterliliğine ulaşmak.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 0 0 0 0 0 80
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Konunun sunumu, açıklanması ve soru cevap şeklinde tartışılması
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Tanışma. Dersin içeriği ve işlenişi, Organik bitkisel üretimin tanımı ve önerilme nedenleri Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
2 Dünyada ve ülkemizde organik bitkisel üretim (gelişimi, yayılması, organik olarak yetiştirilen ürünler, konvansiyonal tarımla farkı Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
3 Organik bitkisel üretime başlama (geçiş süreci, gereklilikler) Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
4 Organik bitkisel üretime başlama ( kontrol ve sertifikasyon işlemleri) Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
5 Kontrol ve sertifikasyon işlemleri Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
6 Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi ( yürütme ve izleme organları, ) Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
7 Organik bitkisel üretimin gerçekleştirilmesi (geçiş süreci, gereklilikler, yürütme ve izleme organları, kontrol ve sertifikasyon işlemleri) Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
8 Vize sınavı
9 Organik bitkisel üretim ilkeleri (üretim, toprak işleme, sulama, ) Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
10 Organik bitkisel üretim ilkeleri (gübreleme, hastalık, zararlı ve yabancı otlarla mücadele prensipleri, hasat, ambalajlama ve nakliye) Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
11 Dünyada ve Ülkemizde Organik Bitkisel Üretim Mevzuatı Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
12 Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulanma Yönetmeliği Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
13 Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulama Yönetmeliği Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
14 Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulama Yönetmeliği Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
15 Ülkemizde Organik Bitkisel Üretimin Uygulama Yönetmeliği Organik Tarım. yayçep. Gıda tarım Hayvancılık bakanlığı
16 Final sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   1 40
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 5
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 1 20
Sunum ve Seminer Hazırlama : 1 20
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : 1 3
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 1 12
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 20
Final : 1 35
DERSİN AKTS KREDİSİ 6
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Organik bitkisel üretimin genel prensiplerini bilir 4
D.Ö.Ç. 2 Organik bitkisel üretimle ilgili mevzuatları bilir 4
D.Ö.Ç. 3 Organik tarım yönetmeliğini bilir 4
D.Ö.Ç. 4 Organik tarım uygulamalarında sertifikasyon işlemini ve süreci bilir 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20