ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   YEM ANALİZLERİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5523407 1 / 1 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Alp Tolga KIZILOĞLU
Koordinator E-mail atkhopa gmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Alp Tolga KIZILOĞLU
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Hayvanların rasyonel ve sağlıklı beslenebilmesi için yemlerin yapısındaki organik ve inorganik maddelerin miktarlarının bilinmesi gerekir. Hayvansal üretimi arttırarak halkın beslenme düzeyini yükseltmede en önemli faktörlerden biri yemdir. Bunun için fiziksel,kimyasal ve biyolojik analizlerin nasıl yürütüldüğü öğrenilmelidir.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 50 0 0 0 0 30
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Temel yem bilgisi ve yemlerin sınıflandırılması
2 Suca zengin-çiftlik-kaba yemler
3 Dane ve ticari yemler protein özelliğinde olmayan yemler
4 Yemlerin örneklenmesi
5 Fiziksel yem analizleri
6 Alınan yem örneklerinin kimyasal analizlere hazırlanması.
7 Nem tayini, ham kül tayini, organik madde tayini
8 Nem tayini, ham kül tayini, organik madde tayini.
9 Ara sınav.
10 Protein ve yağ analizi
11 Nişasta ve şeker tayini metabolik enerji tayini
12 Ham selüloz tayini
13 Vitamin, mineral ve iz element tayini
14 Biyolojik analizler
15 Biyolojik analizler
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   1 40
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi :
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi :
Sunum ve Seminer Hazırlama :
Derse Özgü Staj :
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları :
Arazi Çalışmaları :
Vaka Çalışmaları :
Projeler :
Ödev :
Küçük Sınavlar :
Ara Sınav :
Final :
DERSİN AKTS KREDİSİ
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1 - Yem çeşitleri hakkında bilgi sahibidir.
D.Ö.Ç. 2 2. Yemlerin fiziksel, kimyasal ve biyojik analizlerini yapabilir.
D.Ö.Ç. 3 3. Yemlerden uygun bir şekilde örnekleme yapabilir.
D.Ö.Ç. 4 4. Yem analizlerinde kullanılan cihazlar hakkında bilgi sahibidir.
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20