ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ
Dersin Adı   İŞARET DİLİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 5523311 3 / 0 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Alp Tolga KIZILOĞLU
Koordinator E-mail atkhopa gmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Alp Tolga KIZILOĞLU
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Tehlike kavramı, Önleyici tedbir kavramı,gıda güvenliği stemi oluşturmada sistematik yaklaşımı öğretmek, gıda üretim tesislerinde gıda güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığının gözlemleyebilme becerisini kazandırmak.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
50 0 25 25 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım Bilişim teknolojilerini kullanma
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Gıda Güvenliğine Giriş ÇOKSÖYLER, N., BATUN, P. 2003. Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları
2 Fiziksel tehlikeler
3 Fiziksel Tehlikeler
4 Biyolojik Tehlikeler
5 Kimyasal Tehlikeler
6 Gıda Tehlikelerinin Önlenmesi
7 Gıda Tehlikelerinin Önlenmesi
8 Ara Sınav
9 Gıdaların satın alınması ve taşınması
10 Gıdaların satın alınması ve taşınması
11 Gıdaların depolanması
12 Gıdaların depolanması
13 Gıdaların işlenmesi ve servise hazırlanması
14 Gıdaların işlenmesi ve servise hazırlanması
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - 40
Final   - 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 3
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 13 3
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 6
Final : 1 6
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Tehlike kavramını öğrenir. 4
D.Ö.Ç. 2 Önleyici tedbir kavramını öğrenir. 4
D.Ö.Ç. 3 Gıda güvenliği sistemi oluşturmada sistematik yaklaşımı öğrenir. 4
D.Ö.Ç. 4 Gıda üretim tesislerinde gıda güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığının gözlemleyebilme becerisini kazanır. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20