BÖLÜMLER
BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM
ORGANİK TARIM
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
ELEKTRİK VE ENERJİ
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ
GIDA İŞLEME
GIDA TEKNOLOJİSİ
ŞEKER TEKNOLOJİSİ
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ
LABORATUAR TEKNOLOJİSİ
MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ
MAKİNE RESİM VE KONSTRÜKSİYON
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ
PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ
PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ
SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
TASARIM
ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI
HAKKINDA
YÖNETİM
PERSONEL
AKADEMİK PERSONEL
İDARİ PERSONEL
OKULUMUZ
BASINDA OKULUMUZ
ÖĞRENCİ
ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU
ÖĞRENCİ E-POSTA
ÖĞRENCİ İŞLERİ*
ONUR LİSTESİ*
ONUR ÖĞRENCİLERİ*
YÜKSEK ONUR ÖĞRENCİLERİ*
PROJELER
AB PROJELERİ
DPT PROJELERİ
TÜBİTAK PROJELERİ
BAP VE DİĞER PROJELER
ETKİNLİKLER
TEKNİK GEZİLER
ÇUMRA TARIM FUARI
ANKET
İÇ KONTROL
GÖREV TANIMLARI
İŞ AKIŞ ŞEMASI
ORGANİZASYON ŞEMASI
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KALİTE EKİBİ
KALİTE POLİTİKASI
MİSYON / VİZYON
KALİTE EL KİTABI
GÖREV TANIMLARI
ORGANİZASYON ŞEMASI
İŞ AKIŞ ŞEMASI
KALİTE DÖKÜMANLARI
ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ
English
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ
Bölüm Hakkında
Akademik Personel
BOLOGNA SİSTEMİ (YENİ)
Personel Not Sistemi
Personel Bilgi Sistemi
Web Bilgi Girişi
Personel E-Posta
Not Sistemi
Öğrenci Hareketleri
Öğrenci E-Posta
Dersin Adı
ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER
Dönemi
Dersin Kodu
Teorik Saat / Uygulama Saati
AKTS
3
5523307
3 / 0
3
Dersin Düzeyi
Ön Lisans
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi
Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü
Dr. Saliha DİNÇ
Koordinator E-mail
salihadinc
selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı
Mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerini kazandırma
Temel Bilimler
Mühendislik Bilimleri
Sosyal Bilimler
Eğitim Bilimleri
Sanat Bilimleri
Sağlık Bilimleri
Tarım Bilimleri
70
30
0
0
0
0
0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sözlü ve görsel anlatım, sınıf içi tartışma, araştırma, uygulama, gözlem, soru-cevap.
HAFTA
DERS İÇERİĞİ
KAYNAK
1
Şıra eldesi
2
Şıra eldesi
3
Kaynatma
4
Soğutma ve dolum
5
Soğutma ve dolum
6
Ön işlemler
7
Presleme
8
Fermantasyon
9
Fermantasyon
10
Dinlendirme ve dolum
11
Dinlendirme ve dolum
12
Karışım hazırlama
13
Karışım hazırlama
14
CO2 ilavesi
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
Ara Sınav
Final
Sayı
Katkı Payı
Sayı
Katkı Payı
Yarıyıl İçi Çalışmaları
:
-
-
Devam/Katılım
:
-
-
Uygulamalı Sınav
:
-
-
Derse Özgü Staj
:
-
-
Küçük Sınav
:
-
-
Ödev
:
-
-
Sunum ve Seminer
:
-
-
Projeler
:
-
-
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları
:
-
-
Vaka Çalışmaları
:
-
-
Arazi Çalışmaları
:
-
-
Klinik Çalışmaları
:
-
-
Diğer Çalışmaları
:
-
-
Ara Sınav
-
40
Final
-
60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU
Sayı
Süre
Ders Süresi
:
14
3
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi
:
13
3
Sunum ve Seminer Hazırlama
:
-
-
Derse Özgü Staj
:
-
-
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları
:
-
-
Arazi Çalışmaları
:
-
-
Vaka Çalışmaları
:
-
-
Projeler
:
-
-
Ödev
:
-
-
Küçük Sınavlar
:
-
-
Ara Sınav
:
1
5
Final
:
1
5
DERSİN AKTS KREDİSİ
3
No
DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI
KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1
Bira üretimini kontrol edebilir.
4
D.Ö.Ç. 2
Şarap üretimini kontrol edebilir.
4
D.Ö.Ç. 3
Gazlı içecek üretimini kontrol edebilir.
4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ
DÖÇ1
DÖÇ2
DÖÇ3
DÖÇ4
DÖÇ5
DÖÇ6
DÖÇ7
DÖÇ8
DÖÇ9
DÖÇ10
DÖÇ11
DÖÇ12
DÖÇ13
DÖÇ14
DÖÇ15
DÖÇ16
DÖÇ17
DÖÇ18
DÖÇ19
DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20
×
S.Ü. Bilgi işlem Daire Başkanlığı Web Yazılım ve Tasarım Ekibi
Yazılım & Tasarım
Kullanılan Teknojiler
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
webmaster@selcuk.edu.tr
Photoshop
Html5
Css3
JQuery
Aspx( .net c#)