ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ
Dersin Adı   LAB.ALETLERİ BAK. VE KULLANIMI
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 5523215 1 / 1 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Meryem KARA
Koordinator E-mail meryemkara selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Farklı yörelere ait ürünlerin üretimi, ürünlerin özelliklerinde yörenin etkisini öğretebilmek
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
30 40 0 0 0 30 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım Laboratuvar uygulamaları Bilişim teknolojilerini kullanma
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Marmara Bölgesi ürünleri
2 Marmara Bölgesi ürünleri
3 Karadeniz Bölgesi ürünleri
4 Karadeniz Bölgesi ürünleri
5 Akdeniz Bölgesi ürünleri
6 Akdeniz Bölgesi ürünleri
7 Güneydoğu Anadolu Bölgesi ürünleri
8 ARA SINAV ve ders tekrarı
9 Ege Bölgesi ürünleri
10 Ege Bölgesi ürünleri
11 Doğu Anadolu Bölgesi ürünleri
12 Doğu Anadolu Bölgesi ürünleri
13 İç Anadolu Bölgesi ürünleri
14 İç Anadolu Bölgesi ürünleri
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - 40
Final   - 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi :
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi :
Sunum ve Seminer Hazırlama :
Derse Özgü Staj :
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları :
Arazi Çalışmaları :
Vaka Çalışmaları :
Projeler :
Ödev :
Küçük Sınavlar :
Ara Sınav :
Final :
DERSİN AKTS KREDİSİ
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Farklı yörelere ait ürünler ile ilgili bilimsel ve teknik alanda kendini geliştirebilme 4
D.Ö.Ç. 2 Türk Gıda Kodeksi ve mevzuata uygun olarak farklı yöresel ürünleri üretebilme 4
D.Ö.Ç. 3 Yöresel ürünler üreten firmalarda takım çalışmasına yatkın olabilme 4
D.Ö.Ç. 4 Farklı yöresel ürünler ile ilgili AR-GE yapabilecek yeteneğe sahip olabilme 4
D.Ö.Ç. 5 Yöresel ürünlerin üretimindeki makineleri kullanma yeteneğinde olabilme 4
D.Ö.Ç. 6 Ekonomik ve piyasada rekabet edebilir yöresel ürünler üretebilme 4
D.Ö.Ç. 7 Yöresel ürünler üretimi yaparken mesleki etiğe uygun hareket edebilme 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20