ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ
Dersin Adı   "GIDA TEKNOLOJİSİ"
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 5523116 3 / 1 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Hatice Berna POÇAN
Koordinator E-mail haticeberna selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Hatice Berna POÇAN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrenciye bu derste gıda ve gıda ile ilgili terimlerin açıklanması,gıdaların fiziksel özellikleri ve kimyasal içerikleri hakkında detaylı bilgi verilmesi ve gıda endüstrisinde karşılaşılabilecek tüm gıda proseslerinin temel mekanizmalarının, esasının ve bu proseslerde kullanılan cihaz ve malzemelerin tanıtılması hedeflenmektedir.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 80 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım ve sunum
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Gıda maddesi, besin maddesi vb temel terimlerin açıklanması Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
2 Gıda teknolojisinin amaçları ve görevleri Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
3 Gıdaların fiziksel özellikleri Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
4 Gıdaların kimyasal içerikleri Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
5 Gıdalarda su ve suyun önemi Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
6 Karbonhidratlar ve önemi Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
7 Proteinler ve önemi Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
8 Ara Sınav
9 Lipidler ve önemi Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
10 Enzimler ve önemi Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
11 Vitaminler ve mineraller Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
12 Gıda endüstrisi ve önemi Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
13 Gıdaların muhafazası Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
14 Gıdaların ambalajlanması Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
15 Genel Değerlendirme Gıda Bilimi ve Teknolojisi,Ders notları, Prof.Dr. Adem ELGÜN,2005.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 3 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 2 13
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 1 14
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 4 9
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıdalar ve gıdalara uygulanan ön işlemler ve temizleme işlemi ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklar. 4
D.Ö.Ç. 2 Gıdaların fiziksel özellikleri ve kimyasal içerikleri hakkında detaylı bilgi edinmektir. 4
D.Ö.Ç. 3 Gıda endüstrisi hakkında tüm proseslerin öğrenilmesidir. 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20