ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   GIDA KONTROL VE MEVZUATI
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5519423 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Emine ERDEM
Koordinator E-mail emineerdem selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Gıda maddesi üretiminde uyulması gereken koşullar ve bunları belirleyen Türk gıda mevzuatı yönetmelikleri ile ulusal/uluslararası standartların gıda kalite kontrol uygulamaları içerisindeki yapısının anlaşılması
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
50 0 30 0 0 0 20
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Yasa, mevzuat ve yönetmelik kavramları Türk Gıda Mevzuatı
2 Türk Gıda Mevzuatının temel ilkeleri Türk Gıda Mevzuatı
3 Ulusal/uluslararası gıda yönetmelikleri (CAC, TGK,TSE ) Gıda Rehberi ve Gıda Mevzuatı, www.tse.org.tr,www.kkgm.gov.tr
4 Ulusal/uluslararası gıda yönetmelikleri (CAC, TGK,TSE ) Gıda Rehberi ve Gıda Mevzuatı, www.tse.org.tr,www.kkgm.gov.tr
5 Gıda mevzuatı ve standartlar arasındaki ilişki Türk Gıda Mevzuatı,www.tse.org.tr
6 Gıda denetimi kavramı Gıda Rehberi ve Gıda Mevzuatı
7 Gıda denetimi kavramı Gıda Rehberi ve Gıda Mevzuatı
8 Vize sınavı
9 Gıda yönetmelikleri ve standartlara dayalı gıda denetiminin esasları Gıda Mevzuatı ve Tatbikatı,www.tse.org.tr,www.kkgm.gov.tr
10 Kalite kontrolde gıda mevzuatının yeri ve önemi Gıda Rehberi ve Gıda Mevzuatı
11 İşletmelerde/gıda endüstrisinde gıda mevzuatı uygulamaları Gıda Mevzuatı ve Tatbikatı
12 Gıda mevzuatında taklit, tağşiş ve tüketici hakları Türk Gıda Mevzuatı
13 Farklı gıdalara ait çeşitli tebliğ ve standartlar www.tse.org.tr, www.kkgm.gov.tr
14 Farklı gıdalara ait tebliğ ve standartlar www.tse.org.tr, www.kkgm.gov.tr
15 Farklı gıdalara ait tebliğ ve standartlar www.tse.org.tr,www.kkgm.gov.tr
16 Final sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : 4 5
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 14 1
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 7 4
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıda mevzuatı ve kalite kontrolünü gıda endüstrisindeki uygulamalarıyla ilişkilendirme 4
D.Ö.Ç. 2 Gıda mevzuatının temel ilkelerini öğrenme 4
D.Ö.Ç. 3 Dünya Gıda Kodeksi ve Türk Gıda Kodeksi yönetmelikleri hakkında bilgi sahibi olma 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20