ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5519422 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Aysun ORAÇ
Koordinator E-mail aysunorac selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Fermente gıdaların üretimi hakkında bilgi sahibi olmak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
80 20 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Fermentasyon teknolojisi giriş Ders kitabı
2 Hammaddeler Ders Kitabı
3 Fermentasyon Mikroorganizmaları Ders Kitabı
4 Fermentasyon Mikroorganizmaları Ders Kitabı
5 Fermentasyon çeşitleri Ders Kitabı
6 Fermentasyon Çeşitleri Ders Kitabı
7 Malt ve bira teknolojisi Ders kitabı
8 ARA SINAV
9 Malt ve bira teknolojisi Ders kitabı
10 Sirke Teknolojisi Ders Kitabı
11 Sirke Teknolojisi Ders kitabı
12 Laktik asit Fermentasyonları Ders kitabı
13 Laktik Asit Fermentasyonları Ders Kitabı
14 Laktik Asit Fermentasyonları Ders Kitabı
15 Boza Üretim Teknolojisi Ders Kitabı
16 FİNAL SINAVI
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   1 40
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 6 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 14 1
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 12
Final : 1 24
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 3) Fermente gıdaların endüstriyel boyutta üretimi hakkında bilgi sahibi olma 3
D.Ö.Ç. 2 2)Fermente gıdalarda rol oynayan mikroorganizmaları tanıma 2
D.Ö.Ç. 3 1) Fermentasyon teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20