ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5519408 1 / 1 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Hatice Berna POÇAN
Koordinator E-mail haticeberna selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Hatice Berna POÇAN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Gıda endüstrisindeki ham madde, ara ürün ve ürüne uygulanan temel işlemlerin incelenmesi ve bu işlemlerin dayandığı sistem ve hesaplama yöntemlerinin öğrencilere verilmesini amaçlar.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 80 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatma-Sunum
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Temel İşlemlere Giriş, Temel Kavramlar Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli.
2 Temizleme ve Sınıflandırma İşlemleri Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
3 Boyut Küçültme İşlemleri Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
4 Öğütme İşlemleri Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
5 Öğütme İşlemleri Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
6 Karıştırma ve Karışımlama İşlemleri, Ayırma İşlemlerinin Prensipleri ve Sınıflandırılması Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
7 Karıştırma ve Karışımlama İşlemleri, Ayırma İşlemlerinin Prensipleri ve Sınıflandırılması Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
8 Ara Sınav
9 Mekaniki Ayırma İşlemleri Eleme,Sedimentasyon, Santrifüj,Filtrasyon Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
10 Mekaniki Ayırma İşlemleri Eleme,Sedimentasyon, Santrifüj,Filtrasyon Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
11 Geliştirilmiş Filtrasyon Düzenleri Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
12 Membran Filtrasyon Mikrofiltrasyon, Ultrafiltrasyon, Nanofiltrasyon Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
13 Membran Filtrasyon Mikrofiltrasyon, Ultrafiltrasyon, Nanofiltrasyon Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
14 Soğutma Sistemleri ve Çalışma İlkeleri, Soğutma Sistemi Üniteleri ve Özellikleri Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
15 Gıdaların Dondurulmaları Dondurma Yöntemleri, Donma Noktasının Hesaplanması Temel İşlemler Ders Notları, Doç.Dr. Nermin Bilgiçli
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 1 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 2 10
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 1 14
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 5
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıdaların korunma ve işlenme gerekliliği 3
D.Ö.Ç. 2 Gıda endüstrisindeki ham madde, ara ürün ve ürüne uygulanan temel işlemlerin incelenmesi 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20