ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   KANATLI İŞLEME TEKNOLOJİSİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 5519312 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü ÖĞR. GÖR. FATİH MEHMET ÇOLAK
Koordinator E-mail fmcolak selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
ÖĞR. GÖR. FATİH MEHMET ÇOLAK
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Gıda endüstrisinde kullanılan makinaların ve amaçlarının teorik olarak öğretilmesi
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 30 0 0 0 0 50
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Teorik konuların yüz yüze anlatımı, görsel anlatım, araştırma yapmaya yönlendirme, soru-cevap
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Gıda endüstrisi ve Gıda bilimi
2 Ham madde hazırlık makineleri
3 Tartma ve ölçme aletleri
4 Taşıma ve iletim düzenleri
5 Gıda ön işlem ve temizlik makineleri
6 Üretim makineleri, Sınıflama ve ayırma makineleri
7 Filtrasyon düzenleri
8 Geliştirilmiş Filtrasyon düzenleri
9 Karıştırma makineleri
10 Karışımlama makineleri
11 Boyut küçültme makineleri
12 Isıl işlem makine ve ekipmanları
13 Isıl işlem makine ve ekipmanları
14 Ambalajlama makineleri
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 4 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 4 14
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 3
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıda endüstrisi makinalarının amaca göre sınıflandırılması 4
D.Ö.Ç. 2 Gıda endüstrisi makinalarının fonksiyonlarının öğrenilmesi 3
D.Ö.Ç. 3 Derslerde öğrenilen konuların uygulamasını yapabilme 3
D.Ö.Ç. 4 Çalışma hayatına uyum sağlama 4
D.Ö.Ç. 5 Teori ile uygulamayı bir arada pekiştirme 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20