ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 5519303 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. Hatice Berna POÇAN
Koordinator E-mail haticeberna selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör. Hatice Berna POÇAN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Et ile ilgili genel bilgilerin (Etin kimyasal bileşimi, Etin histolojik yapısı, insan gıdası olarak et kaynakları, etin tanımı ve çeşitleri, farklı tür etlerin bileşimi)verilmesi, ette kalite unsurlarının ele alınması, etin et ürünlerine işlenmesi aşamalarının aktarılmasını amaçlar.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
30 70 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi hakkında genel bilgiler Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
2 Etin kimyasal bileşimi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
3 Etin histolojik yapısı Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
4 İnsan Gıdası olarak Et Kaynakları Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
5 Farklı Tür Etlerinin Bileşimi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
6 Etin İnsan Beslenmesindeki yeri ve önemi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
7 Ette Kalite Unsurları Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
8 Ara Sınav
9 Et kalitesini etkileyen faktörler Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
10 Etlerin Kalitelerine Göre Sınıflandırılması Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
11 Kasaplık Hayvanların Sınıflandırılması Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
12 Kasaplık Hayvanlarda Randıman ve Kavram Noktaları Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
13 Kasaplık hayvanların kesim metotları Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
14 Kasaplık hayvan karkaslarının parçalanması Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
15 Genel Tekrar Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 2 40
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 1 40
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : - -
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Dersin amacına uygun şekilde ders içerikleri hakkında bilgi edinme, araştırma ve öğrenme. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20