ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 5519220 3 / 0 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. Hatice Berna POÇAN
Koordinator E-mail haticeberna selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör. Hatice Berna POÇAN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Dondurma ingredientleri, dondurma aroma maddeleri, miks hesaplamaları, ticari dondurma üretim aşamaları (miks bileşenlerinin karıştırılması, pastörizasyon, homojenizasyon, olgunlaştırma, dondurma, paketleme, sertleştirme), hacim artışı hesaplamaları, dondurma strüktürü, üretim hataları, raf ömrünün uzatılması, evde dondurma yapımı gibi konularda öğrenciyi bilgilendirmeyi amaçlar.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
40 60 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım, Tartışma Teknikleri, Laboratuvar Teknikleri
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Dondurmanın tarihçesi, üretim ve tüketim değerleri Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
2 Dondurma ingredientleri, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
3 Dondurma aroma maddeleri Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
4 Miks hesaplamaları, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
5 Miks hesaplamaları, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
6 Miks hesaplamaları, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
7 Ticari dondurma üretim aşamalarımiks bileşenlerinin karıştırılması, pastörizasyon, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
8 Ara Sınav
9 Ticari dondurma üretim aşamalarımiks bileşenlerinin karıştırılması, pastörizasyon, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
10 Ticari dondurma üretim aşamaları dondurma işlemi, paketleme, sertleştirme, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
11 Hacim artışı hesaplamaları, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
12 Dondurma strüktürü, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
13 Üretim hataları, raf ömrünün uzatılması, Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
14 Evde dondurma yapımı. Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
15 Genel tekrar Dondurma Bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Nihat AKIN,2009.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 3 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : 5 6
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 0 0
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : 2 3
Ödev : 2 5
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Dondurmanın tarihçesi, üretim ve tüketim değerleri hakkında bilgi verebilir. İngredientler ve aroma maddelerini açıklar. 3
D.Ö.Ç. 2 Miks hesaplamalarını yapar. 3
D.Ö.Ç. 3 Ticari dondurma üretim aşamaları (miks bileşenlerinin karıştırılması, pastörizasyon, homojenizasyon, olgunlaştırma, dondurma, paketleme, sertleştirme) hakkında bilgi verir. 3
D.Ö.Ç. 4 Hacim artışı hesaplaması yapar. 3
D.Ö.Ç. 5 Dondurma strüktürü, raf ömrü, evde dondurma yapımı konularını açıklar. 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20