ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   ÇEVRE KORUMA
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 5519123 3 / 0 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Alp Tolga KIZILOĞLU
Koordinator E-mail atkhopa gmail.com
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Alp Tolga KIZILOĞLU
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı canlı sağlığını bozmadan çevreyi korumayı amaçlar.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
40 60 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Yüzyüze, soru-cevap, tartışma, örnek olay, örnek videolar
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Çevre kirliliği ve çevrenin sınıflandırılması Çevre Koruma. Mesleki Gelişim.T.C.Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara,2014
2 Su Kirliliği ve alınacak önlemler Çevre Koruma. Mesleki Gelişim.T.C.Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara,2014
3 Toprak kirliliği ve alınacak önlemler Çevre Koruma. Mesleki Gelişim.T.C.Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara,2014
4 Hava kirliliği ve alınacak önlemler Çevre Koruma. Mesleki Gelişim.T.C.Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara,2014
5 Gıda kirliliği ve alınacak önlemler Besin Kirliliği.Doç.Dr.Çağatay Güler, Zakir Çobanoğlu.T.C.Sağlık Bakanlığı, Çevre Sağlığı Temel Sağlık Dizisi, no:11, 2011
6 Gıdalarda fiziksel kirlilik Besin Kirliliği.Doç.Dr.Çağatay Güler, Zakir Çobanoğlu.T.C.Sağlık Bakanlığı, Çevre Sağlığı Temel Sağlık Dizisi, no:11, 2011
7 Gıdalarda kimyasal kirlilik Besin Kirliliği.Doç.Dr.Çağatay Güler, Zakir Çobanoğlu.T.C.Sağlık Bakanlığı, Çevre Sağlığı Temel Sağlık Dizisi, no:11, 2011
8 Gıdalarda mikro ve makrobiyolojik kirlilik Besin Kirliliği.Doç.Dr.Çağatay Güler, Zakir Çobanoğlu.T.C.Sağlık Bakanlığı, Çevre Sağlığı Temel Sağlık Dizisi, no:11, 2011
9 Gıda katkı maddeleri ve zararları Besin Kirliliği.Doç.Dr.Çağatay Güler, Zakir Çobanoğlu.T.C.Sağlık Bakanlığı, Çevre Sağlığı Temel Sağlık Dizisi, no:11, 2011
10 Ara sınav
11 Gıda kirleticiler Hijyen ve Sanitasyon. Yiyecek İçecek Hizmetleri, TC.Milli Eğitim Bakanlığı,Ankara,2011.
12 Tarımsal faaliyetlerin çevreye zararı Hijyen ve Sanitasyon. Yiyecek İçecek Hizmetleri, TC.Milli Eğitim Bakanlığı,Ankara,2011.
13 Gıda üretim faaliyetlerinin çevreye zararları Hijyen ve Sanitasyon. Yiyecek İçecek Hizmetleri, TC.Milli Eğitim Bakanlığı,Ankara,2011.
14 Gıda mevzuatı Hijyen ve Sanitasyon. Yiyecek İçecek Hizmetleri, TC.Milli Eğitim Bakanlığı,Ankara,2011.
15 Genel değerlendirme
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   1 40
Final   - -
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 2 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : 3 8
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 2 11
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 1 14
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Çevre sorunlarının önemi nedir 3
D.Ö.Ç. 2 Başlıca kirlilik çeşitleri nelerdir 4
D.Ö.Ç. 3 Çevre kirliliğinin önlenmesi yöntemleri 3
D.Ö.Ç. 4 Nüfus artışı, çarpık kentleşme ve altyapı eksikliğinin çevre sorunları üzerindeki etkisi 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20