ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Dersin Adı   BESLENME İLKELERİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 5519117 3 / 0 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör Hilal Arslan Bayrakcı
Koordinator E-mail hbayrakci selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Beslenmenin anlam ve önemini,gıda bileşenlerinin beslenmedeki yeri ve önemini, farklı beslenme durumlarını öğretmek ve bunları günlük hayatta uygulamak.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
50 0 0 0 0 50 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Beslenme durumu ve önemi(Kurallar ve Tanımlar) ders kitabı
2 Metabolizma ders kitabı
3 Beslenme açısından enerji, karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, su, mineral maddeler ders kitabı
4 Karbonhidratlar, Yağlar ders kitabı
5 Proteinler ders kitabı
6 Su ve Mineraller ders kitabı
7 Vitaminler ders kitabı
8 Ara sınav
9 Besin Grupları ders kitabı
10 Besin Grupları ders kitabı
11 Besin Grupları ders kitabı
12 Gebe ve emzikli kadınların beslenmesi, çocokların beslenmesi ders kitabı
13 Yaşlıların, işçilerin ve sporcuların beslenmesi ders kitabı
14 Şişmanlık ve zayıflık ders kitabı
15 Genel tekrar ders kitabı
16 Final sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 13 3
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 4
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 4 6
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 5 Besin grupları hakkında bilgi sahibi olma 4
D.Ö.Ç. 2 3 Metabolizmayı, bazal metabolizmayı ve beslenme açısından enerjiyi öğrenerek beslenme ile aralarındaki ilişkiyi kurabilme 4
D.Ö.Ç. 3 1 Beslenmenin önemini ve anlamını kavrayabilme 4
D.Ö.Ç. 4 2 Gıda bileşenlerini öğrenerek Gıda Teknolojisine uygulayabilme 4
D.Ö.Ç. 5 7 Beslenme yetersizliğinden kaynaklanan sorunları ve hastalıkları öğrenebilme 4
D.Ö.Ç. 6 6 İnsanların özel durumlarına göre beslenme kurallarını gerektiği koşullarda uygulayabilme 4
D.Ö.Ç. 7 4 Yeterli ve dengeli beslenmenin insan hayatındaki öneminin kavrayabilme 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20