ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA İŞLEME
Dersin Adı   SOĞUK TEKNİĞİ VE DEPOLAMA
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5519424 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Emine ERDEM
Koordinator E-mail emineerdem selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Soğutma ve dondurma teknolojilerinin öğretilmesi Gıda işleme ve muhafazasıyla ilişkilendirilmesi
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
60 40 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Soğutma ile ilgili temel kavramlar Soğutma Tekniği ve Klima
2 Gıdaların soğukta muhafazası (Meyve- Sebze) Meyve ve Sebzelerin bileşimi, soğukta depolanmaları.
3 Gıdaların soğukta muhafazası(Et ve ürünleri) Et Bilimi ve Teknolojisi (Aydın Öztan-2003)
4 Gıdaların soğukta muhafazası (Su ürünleri) Su Ürünleri Teknolojisi
5 Soğukta muhafaza edilmiş ürünlerde kalite Meyve ve Sebzelerin bileşimi, soğukta depolanmaları
6 Dondurma prosesi ile ilgili temel kavramlar Soğutma Tekniği ve Klima
7 Gıdaların dondurarak muhafazası( Meyve ve Sebze) Meyve ve Sebzelerin bileşimi, soğukta depolanmaları
8 Ara sınav
9 Gıdaların dondurarak muhafazası(Et ve ürünleri) Et Bilimi ve Teknolojisi
10 Gıdaların dondurarak muhafazası (Su ürünleri) Su Ürünleri Teknolojisi
11 Dondurulmuş ürünlerde kalite Meyve ve Sebzelerin bileşimi, soğukta depolanmaları
12 Soğukta ve dondurarak muhafazada son teknolojiler Soğutma Tekniği ve Klima
13 Soğukta ve dondurarak muhafazada son teknolojiler Soğutma Tekniği ve Klima
14 Soğukta ve dondurarak muhafazada son teknolojiler Soğutma Tekniği ve Klima
15 Soğukta ve dondurarak muhafazada son teknolojiler Soğutma Tekniği ve Klima
16 Final sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : 7 5
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 14 1
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 6 2
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Soğutulmuş/dondurulmuş gıdaların kalitesini değerlendirme 4
D.Ö.Ç. 2 Soğutma ve dondurma teknolojilerinin uygulanışını kavrama 4
D.Ö.Ç. 3 Gıda maddelerinin soğutma ve dondurma esaslarını öğrenme 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20