ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA İŞLEME
Dersin Adı   ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEK TEKNOLOJİSİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5519407 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. Çiğdem Konak GÖKTEPE
Koordinator E-mail ckonak selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
50 0 0 0 0 0 50
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Maden sularının oluşumu ve tarihçesi Kendi ders notlarım
2 Maden sularının tanımı ve sınıflandırılması Kendi ders notlarım
3 Maden sularının genel özellikleri Kendi ders notlarım
4 Maden sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri Kendi ders notlarım
5 Maden sularının mikrobiyolojik ve radyoaktif özellikleri Kendi ders notlarım
6 Maden sularının kaynakları ve analizi Kendi ders notlarım
7 Türkiye ve dünyada maden sularının incelenmesi Kendi ders notlarım
8 Maden suyunun sağlıkla ilişkisi Kendi ders notlarım
9 Su Hazırlama İşlemleri ve Standartları Kendi ders notlarım
10 Ara sınav
11 Fermentasyon teknolojisi Kendi ders notlarım
12 Alkollü içecek teknolojisi Kendi ders notlarım
13 Bira üretimi Kendi ders notlarım
14 Şarap üretimi Kendi ders notlarım
15 Damıtık içkiler Kendi ders notlarım
16 Final sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   - 40 - -
Final   - - - 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 1
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 8
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gazlı İçecek Üretimini Kontrol Etmek 4
D.Ö.Ç. 2 Bira Üretimini Kontrol Etmek 4
D.Ö.Ç. 3 Şarap Üretimini Kontrol Etmek 4
D.Ö.Ç. 4 İçme suyu, kaynak suyu, maden suyu ve maden suyu sodası adı altında üretilen mineralli suların sınıflandırmasını yapmak ve sağlığa en faydalı şekilde tüketime sunmak. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20