ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA İŞLEME
Dersin Adı   ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-II
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5519405 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Hatice Berna POÇAN
Koordinator E-mail haticeberna selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör.Hatice Berna POÇAN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri üretimi üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
30 70 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Yüz yüze anlatım, Görsel anlatım
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Kasaplık Hayvanlarda Kesim Metotları Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
2 Kasaplık hayvan karkaslarının parçalanması Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
3 Ette kesim sonrası görülen değişiklikler Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
4 Etlerin soğutulması ve dondurulması Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
5 Etlerin Kalite sınıflandırması Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
6 Et muhafaza yöntemleri Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
7 Et Mikrobiyolojisi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
8 Ara Sınav
9 Sucuk Üretim Teknolojisi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
10 Pastırma Üretim Teknolojisi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
11 Salam ve Sosis Üretim Teknolojisi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
12 Su Ürünleri Teknolojisi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
13 Kanatlı Et Ürünleri Teknolojisi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
14 Kesimhane Yan Ürünleri Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
15 Et ve Et Ürünlerinin Paketlenmesi Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolü, T.C. Anadolu Üni Yayını No:2080
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 4 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 4 14
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 3
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Et ve et ürünleri teknolojisinin geniş kapsamlı olarak ele alınması ve tanıtılması. 4
D.Ö.Ç. 2 Et kesim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olma. 4
D.Ö.Ç. 3 Et ürünlerini üretebilecek teknik bilgi ve becerileri kavramak. 4
D.Ö.Ç. 4 Et ve et ürünleri işleme teknolojisinde temel laboratuvar bilgisi kazanmak. 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20