ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA İŞLEME
Dersin Adı   SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-I
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
3 5519302 3 / 1 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. Hatice Berna POÇAN
Koordinator E-mail haticeberna selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr.Gör. Hatice Berna POÇAN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Süt ve Ürünleri Teknolojisi Dersi, memeli canlıların doğumundan itibaren vazgeçilmez besin maddesi olan sütün taze, sağlıklı ve hijyenik şekilde tüketiciye ulaştırılması sütün peynir, yoğurt, tereyağı vb. diğer süt ürünlerine ve süt yan ürünlerine işlenebilmesinin sağlanması için gerekli bilgilerin aktarılmasını amaçlamaktadır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
20 50 0 0 0 30 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Süt ile ilgili genel bilgiler Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
2 Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Kontrolü Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
3 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
4 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
5 Süt Ürünleri İşleme Teknolojileri Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
6 Süt Endüstrisinde Yararlı Mikroorganizmalar Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
7 Süt Endüstrisinde Bozulmalara Neden Olan ve Patojen Mikroorganizmalar Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
8 Ara Sınav
9 Süt Ürünlerinde Fiziksel Analizler Süt Teknolojisi-Mustafa Metin
10 Süt Ürünlerinde Kimyasal Analizler Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
11 Süt Ürünlerinde Duyusal Analizler Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
12 Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
13 Teknik Gezi
14 Süt ve Ürünlerinde Yasal Düzenlemeler Süt Teknolojisi-Prof.Dr.Mustafa Metin
15 Genel Değerlendirme
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 3 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 2 10
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 2 14
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : 2 14
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 4
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Süt ve süt ürünleri ile ilgili bilgi, beceri, kavrama, uygulama, analiz, sentez ve değerlendirmeye ilişkin mesleki yeterlikler 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20