ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA İŞLEME
Dersin Adı   DONDURMA TEKNOLOJİSİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 5519219 3 / 0 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Hatice Berna POÇAN
Koordinator E-mail haticeberna selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Yemek servisi yapılan işletmelerde uygulanan tekniklerin ve teknolojilerin irdelenerek yönetim esasları, mutfak tasarımları, sanitasyon ve beslenme ilkeleri konularında bilgi kazandırılması ve tasarım becerilerinin geliştirilmesidir.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
40 60 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Yüz yüze anlatım, Görsel anlatım
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Hazır Yemek Endüstrisi: Tarihsel Gelişim ve Sınıflandırılması (Yerinde Üretim, Taşınarak Yapılan Servis v.b) Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
2 Hazır Yemek Endüstrisinde Geleneksel ve Modern Uygulamalar Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
3 Toplu Beslenme Sistemi ve Yönetimi Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
4 Stratejik Planlama Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
5 Temel İşlemler ve Organizasyon Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
6 Prosesin Genel Tanımı, Bütçe Planlanması ve Kontrolü Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
7 Satın Alma, Depolama ve Tedarikçi Zinciri Yönetimi Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
8 Ara Sınav
9 Menü ve Üretim Planlaması ve Materyal Kontrolü Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
10 İş Gücü Planlaması, Personel Kriterlerinin Tanımı, Personel Eğitimi Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
11 Üretim/Servis Alanı Tasarım ve Donanım Prensipleri Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
12 İşçi Sağlığı ve Uygun Çalışma Koşullarının Sağlanması Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
13 Sanitasyon ve Gıda Güvenliği Sistemi Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
14 Kalite Yönetim Sistemi Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
15 Genel Değerlendirme Endüstriyel Yemek Üretimi ve Toplu Beslenme Ders Notları, Doç.Dr. Mehmet Akbulut, 2009.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 3 14
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 2 7
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 1
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Hazır yemek endüstrisi ile ilgili temel kavram ve ifadeleri açıklar 4
D.Ö.Ç. 2 Hazır yemek endüstrisinde geleneksel ve modern uygulamaları açıklar 4
D.Ö.Ç. 3 Toplu beslenme sistemi ve yönetimi, stratejik planlama, temel işlemler ve organizasyon yapar 4
D.Ö.Ç. 4 Prosesin genel tanımlanmasını yaparak bütçe planlaması ve kontrolünü yapar 4
D.Ö.Ç. 5 Hijyen ve sanitasyon sistemini uygular 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20