ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
GIDA İŞLEME
Dersin Adı   LABORATUVAR TEKNİKLERİ-II
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 5519216 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Meryem KARA
Koordinator E-mail meryemkara selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Laboratuar Teknikleri lde öğrendiği bilgileri, gıdaların analizlerinde ön hazırlık, işlem aşamalarında kullanmak ve analiz yapmak
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
50 50 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım Laboratuvar uygulaması Bilişim teknolojilerini kullanma
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Dersin tanıtımı, kaynakların belirtilmesi, Laboratuarda çalışma kurallarının hatırlanması Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
2 Rutubet/Kuru madde tayini/farklı gıdalarda, Rutubet/Kuru madde tayini Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
3 Yağ tayini/farklı gıdalarda, Yağ tayini (Soxhelet ve Gerber Metodu) Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
4 Yağlarda serbest yağ asitleri tayini/farklı gıdalarda, Yağlarda serbest yağ asitleri tayini Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
5 Ham protein tayini/farklı gıdalarda, Ham protein tayini (Kjeldahl Metodu) Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
6 Tuz tayini tayini/farklı gıdalarda, Tuz tayini tayini Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
7 Titrasyon asitliği tayini/farklı gıdalarda, Titrasyon asitliği tayini Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
8 Ders tekrarı, ARASINAV Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
9 Su analizleri Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
10 Et ve et ürünlerinde analizler Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
11 Süt ve ürünlerinde analizler Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
12 Yağ analizleri Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
13 Bal-yumurta analizleri Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
14 Özel gıdalarda analizler(çay,baharat vs.) Laboratuar Teknikleri/ Yrd.Doç.Dr.Süreyya SALTAN EVRENSEL/2011
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları :
Devam/Katılım :
Uygulamalı Sınav :
Derse Özgü Staj :
Küçük Sınav :
Ödev :
Sunum ve Seminer :
Projeler :
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları :
Vaka Çalışmaları :
Arazi Çalışmaları :
Klinik Çalışmaları :
Diğer Çalışmaları :
Ara Sınav  
Final  
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 1
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 14 2
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 10
Final : 1 10
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilmeyi 4
D.Ö.Ç. 2 Gıda analiz sonuçlarının gıda mevzuatı ve standartlarına uygun olarak değerlendirir 4
D.Ö.Ç. 3 Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazlarını kullanabilmeyi bilmek 4
D.Ö.Ç. 4 Et ve ürünleri analizleri 4
D.Ö.Ç. 5 Süt ve ürünleri analizleri 4
D.Ö.Ç. 6 Su analizleri 4
D.Ö.Ç. 7 Bal analizleri 4
D.Ö.Ç. 8 Diğer gıda analizleri 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20