ÇUMRA VOCATIONAL SCHOOL
PLANTAL AND ANIMAL PRODUCTION
PLANTAL AND ANIMAL PRODUCTION
Course Name   AGRICULTURAL STRUCTURES AND IRRIGATION
Semester Course Code Theoretical / Practice time ECTS
4 5515432 3 / 1 4
Course Degree Associate's Degree
Course Language Turkish
Format of Delivery: Face to Face
Course Coordinator Assist. Prof. Dr. Züleyha ENDES
Coordinator e-mail zendes selcuk.edu.tr
Instructors
Yrd. Doç. Dr. Züleyha ENDES
Asistant Instructors
Course Objectives Machinery and plants used in the processing of the products to introduce, explain the importance of the choice of machinery and plant, general marketing of products to the market to tell the techniques of preparation to teach, provide information about markets for organic products
Basic Sciences Engineering Scinces Social Sciences Educational Sciences Artistic sciences Medical Science Agricultural sciences
20 0 0 0 0 0 80
Course Learning Methods and Techniquies
Lecture, question and answer
Week Course Content Resource
1 Organic Vegetables and Fruit Processing Technology Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara
2 Organic compounds found in fruits and vegetables Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara
3 Organic compounds found in fruits and vegetables Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara
4 Causes in Fruits and Vegetablesand, and Microbiology Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (I. Cilt). Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara
5 Pre-treatment in Fruit and Vegetables Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (II. Cilt). Ankara Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara.
6 Pre-treatment in Fruit and Vegetables Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (II. Cilt). Ankara Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara.
7 Pre-treatment in Fruit and Vegetables Cemeroğlu B. 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi (II. Cilt). Ankara Ü. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Ankara.
8 Midterm Exam
9 Cooling and freezing of fruits and vegetables Cemeroğlu B., Karadeniz F., Özkan M. 2003. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara
10 Drying Technology Cemeroğlu B., Karadeniz F., Özkan M. 2003. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara
11 Storage types Cemeroğlu B., Karadeniz F., Özkan M. 2003. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara
12 Ventilation and air circulation in the tank storage Cemeroğlu B., Acar J. 1986. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Y.No:6. ANKARA
13 Regulation relating to processing and packaging of organic products T. C. Official Gazette of T. R. August 18, 2010 WEDNESDAY
14 Türkiyede Tarımsal Ürünlerin Pazarlaması Faruk Emeksiz Mevhibe Albayrak Erdoğan Güneş Ahmet Özçelik O. Orkan Özer Kemalettin Taşdan. Türkiyede Tarımsal Ürünlerin Pazarlama Kanalları ve Araçlarının Değerlendirilmesi
15 Marketing of Agricultural Products in Turkey Faruk Emeksiz Mevhibe Albayrak Erdoğan Güneş Ahmet Özçelik O. Orkan Özer Kemalettin Taşdan. Türkiyede Tarımsal Ürünlerin Pazarlama Kanalları ve Araçlarının Değerlendirilmesi
Assesment Criteria   Mid-term exam Final exam
  Quantity Percentage Quantity Percentage  
Term Studies : - - - -
Attendance / Participation : - - - -
Practical Exam : - - - -
Special Course Exam : - - - -
Quiz : - - - -
Homework : - - - -
Presentations and Seminars : - - - -
Projects : - - - -
Workshop / Laboratory Applications : - - - -
Case studies : - - - -
Field Studies : - - - -
Clinical Studies : - - - -
Other Studies : - - - -
Mid-term exam   1 40 - -
Final exam   - - 1 60
ECTS WORK LOAD TABLE   Number Duration
Course Duration : 28 2
Classroom Work Time : 8 2
Presentations and Seminars : 6 2
Course Internship : - -
Workshop / Laboratory Applications : - -
Field Studies : - -
Case studies : - -
Projects : - -
Homework : 2 1
Quiz : 1 2
Mid-term exam : 1 1
Final Exam : 1 1
ECTS 3
No COURSE LEARNING OUTCOMES CONTRIBUTION
D.Ö.Ç. 1 Students have the awareness that organic products are preserved differently than conventional products,
D.Ö.Ç. 2 Learning matters to be considered in the processing of organic products
D.Ö.Ç. 3 Learns how it should be based on the preservation of organic products to conventional products
D.Ö.Ç. 4 Understand the marketing phase of Organic Products
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
COURSE LEARNING OUTCOMES AND PROGRAM OUTCOMES AND RELATIONSHIPS MATRIX

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20