HAFTA
|
DERS İÇERİĞİ
|
KAYNAK
|
1
|
Bal arısı kolonisinin ve bireylerinin tanıtılması
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
2
|
Bal arılarının morfolojik, fizyolojik ve anatomik yapıları
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
3
|
Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri)
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
4
|
Doğadaki bal arılarının faydalandığı bitkiler, polinasyon ve bitkisel üretime olan katkıları
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
5
|
Apiterapinin tanımı ve tarihçesi
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
6
|
Apiterapinin ülkemizde ve dünyadaki gelişimi ve günümüzdeki durumu
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
7
|
Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
8
|
Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
9
|
Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
10
|
Ara sınav
|
|
11
|
Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
12
|
Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
13
|
Arı ürünlerinin insan sağlığı açısıdan destek ürünü olarak kullanılması ve yöntemleri
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
14
|
Apiterapi konusunda ki son gelişmeler ve arı ürünlerinin tıbta kullanılması
|
Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
|
15
|
Genel değerlendirme
|
|
16
|
Final Sınavı
|
|