ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM
Dersin Adı   APİTERAPİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
4 5505435 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Dr. Züleyha ENDES
Koordinator E-mail zendes selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Öğr. Gör. Dr. Durmuş Ali CEYLAN
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri), ürünlerin üretimi, işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi ayrıca bu ürünlerin destek ve/veya tedavi amaçlı olarak insan sağlığı ve belenmesi açısından öneminin öğretilmesi
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
0 0 0 0 0 40 60
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Konunun anlatılması, öğrencilerin katkısı, soru ve cevaplarla tartışma ve değerlendirme
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Bal arısı kolonisinin ve bireylerinin tanıtılması Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
2 Bal arılarının morfolojik, fizyolojik ve anatomik yapıları Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
3 Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
4 Doğadaki bal arılarının faydalandığı bitkiler, polinasyon ve bitkisel üretime olan katkıları Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
5 Apiterapinin tanımı ve tarihçesi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
6 Apiterapinin ülkemizde ve dünyadaki gelişimi ve günümüzdeki durumu Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
7 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
8 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
9 Arı ürünlerin (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) üretimi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
10 Ara sınav
11 Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
12 Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
13 Arı ürünlerinin insan sağlığı açısıdan destek ürünü olarak kullanılması ve yöntemleri Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
14 Apiterapi konusunda ki son gelişmeler ve arı ürünlerinin tıbta kullanılması Güncel makalelerden ve değişik kitaplardan oluşturulmuş ders notları
15 Genel değerlendirme
16 Final Sınavı
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   1 40
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 2
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 4 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 1
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Bal arıları ve bireylerinin tanıtılarak yaşamları ve aileleri hakkında bilgi edinilmesi 4
D.Ö.Ç. 2 Bal arılarından elde edilen ürünler (bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri) Arı ürünlerinin bilinmesi ve her birinin üretiminin öğretilmesi 4
D.Ö.Ç. 3 Arı ürünlerinin işlenmesi ve muhafaza yöntemlerinin öğretilmesi 4
D.Ö.Ç. 4 Arı ürünlerinin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi 4
D.Ö.Ç. 5 Apiterapinin tanımı, önemi, ülkemizde ve dünyadaki gelişimi 4
D.Ö.Ç. 6 Arı ürünlerinin destek ve/veya tedavi amaçlı kullanılması ve yöntemlerinin öğretilmesi 4
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20