HAFTA
|
DERS İÇERİĞİ
|
KAYNAK
|
1
|
Tarımsal uygulamalar ve çevresel etkisi, sürdürülebilir tarımsal uygulamalar, gıda güvenliği, biyolojik çeşitlilik
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
2
|
Genetiği değiştirilmiş organizmalar, tarımda risk yönetimi, tarımdan beklenenler
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
3
|
Genetiği değiştirilmiş organizmalar, tarımda risk yönetimi, tarımdan beklenenler
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
4
|
Organik tarım, ilkeler ve amaç, organik tarımın üstünlükleri, organik üretim ihtiyacı, dünyada organik tarım uygulamaları, uluslararası kuruluşlar
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
5
|
Organik tarımsal üretimde kalite kontrol sistemi, organik standartlar, kontrol, sertifikasyon, Akreditasyon
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
6
|
Organik tarımsal üretimde kalite kontrol sistemi, organik standartlar, kontrol, sertifikasyon, Akreditasyon
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
7
|
Toprak ve özellikleri, oluşumu, toprak organik maddesi, toprak verimliliği, toprak işleme
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
8
|
Toprak kirliliği, nedenleri ve etkileri, tuzlu ve sodyumlu topraklar, organik örtü, önemi, örtüçeşitleri
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
9
|
Toprak erezyonu, oluşumu ve etkileri, erezyonun önlenmesi, toprak su ilişkisi, toprakta suyun önemi, su temini ve sulama suyu, sulama yöntemleri, suyun korunması
|
http://hesperian.org/wp-content/uploads/pdf/tr_cgeh_2011/tr_cgeh_2011_15.pdf
|
10
|
Ara sınav
|
|
11
|
Dengeli beslenme, bitki besin elementleri, bitki sağlığı, toprak organik maddesinin önemi, bitki besin maddesi döngüsü
|
10.Kalkınma planı.Tarım arazilerinin sürdürülebilir kullanımı çalışma grubu raporu
|
12
|
Dönüşümlü bitkisel üretim, organik tarımda gübreler ve gübreleme, organik gübreler ve besin değeri, hayvansal gübreler, ticari organik gübreler, ticari organik gübreler, sıvı organik gübreler, mineral ve mikrobiyolojik gübreler, yeşil gübreler.
|
10.Kalkınma planı.Tarım arazilerinin sürdürülebilir kullanımı çalışma grubu raporu
|
13
|
Organik üretimde zararlı ve hastalık yönetimi, bitki sağlığı, önleyici tedbirler, bitki koruma yöntemleri, doğal düşmanlar, doğal pestisidler, bitkisel pestisidler, doğal pestisidler
|
10.Kalkınma planı.Tarım arazilerinin sürdürülebilir kullanımı çalışma grubu raporu
|
14
|
Organik tarım kanunu
|
10.Kalkınma planı.Tarım arazilerinin sürdürülebilir kullanımı çalışma grubu raporu
|
15
|
Genel Değerlendirme
|
|