ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM
Dersin Adı   T.A.B YETİŞTİRME TEKNİĞİ 2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 5505241 3 / 1 4
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Coşkun SAĞLAM
Koordinator E-mail
Öğretim Elemanı
Doç. Dr. Coşkun SAĞLAM
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Tıbbi ve Aromatik bitkilerin standarlara uygun halde muhafaza ve ambalajlanması
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
50 0 0 0 0 0 50
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Anlatım, Soru-Cevap
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Standardizasyon muhafaza ve ambalajlaya genel giriş Üçüncü, M. 2000. Gıdaların Ambalajlanması.
2 Tıbbi ve Aromatik bitkilerin hasad işlemleri Üçüncü, M. 2000. Gıdaların Ambalajlanması.
3 Tıbbi ve aromatik bitkileri muhafaza yöntemler Üçüncü, M. 2000. Gıdaların Ambalajlanması.
4 Tıbbi ve aromatik bitkileri muhafaza yöntemler Üçüncü, M. 2000. Gıdaların Ambalajlanması.
5 Muhafaza yöntemleri sırasında karşılaşılabilecek durumlar Üçüncü, M. 2000. Gıdaların Ambalajlanması.
6 Ambalajlama Üçüncü, M. 2000. Gıdaların Ambalajlanması.
7 Ambalajlama ve ambalaj çeşitleri Üçüncü, M. 2000. Gıdaların Ambalajlanması.
8 Ara Sınav
9 Genel tekrar Ders notları
10 Kaliteyi etkileyen faktörler Kölük N., Diliz, İ. ve Kartal, C. S., ?Kalite Güvencesi ve Standartları?, Detay Yayıncılık, Ankara 2005.
11 Standardizasyon, Standardizasyonun faydaları Kölük N., Diliz, İ. ve Kartal, C. S., ?Kalite Güvencesi ve Standartları?, Detay Yayıncılık, Ankara 2005.
12 Standard Çeşitleri Kölük N., Diliz, İ. ve Kartal, C. S., ?Kalite Güvencesi ve Standartları?, Detay Yayıncılık, Ankara 2005.
13 Türkiyede Standard Çalışmaları Kölük N., Diliz, İ. ve Kartal, C. S., ?Kalite Güvencesi ve Standartları?, Detay Yayıncılık, Ankara 2005.
14 Kaliteyi etkileyen faktörler Kölük N., Diliz, İ. ve Kartal, C. S., ?Kalite Güvencesi ve Standartları?, Detay Yayıncılık, Ankara 2005.
15 Uluslararası standardizasyon çalışmaları Kölük N., Diliz, İ. ve Kartal, C. S., ?Kalite Güvencesi ve Standartları?, Detay Yayıncılık, Ankara 2005.
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - - - -
Devam/Katılım : - - - -
Uygulamalı Sınav : - - - -
Derse Özgü Staj : - - - -
Küçük Sınav : - - - -
Ödev : - - - -
Sunum ve Seminer : - - - -
Projeler : - - - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - - - -
Vaka Çalışmaları : - - - -
Arazi Çalışmaları : - - - -
Klinik Çalışmaları : - - - -
Diğer Çalışmaları : - - - -
Ara Sınav   1 40 - -
Final   - - 1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 14 4
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : 14 2
Sunum ve Seminer Hazırlama : 14 2
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : 1 1
Final : 1 1
DERSİN AKTS KREDİSİ 3
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 1.Hasat sonrası muhafaza edilecek ürünlerin bozulmadan uzun süre saklanması için uygun muhafaza, depolama ve iklimlendirme tekniklerini kullanır. 3
D.Ö.Ç. 2 2.Hasat sonu kayıplarının en aza indirilmesini sağlar ve ürünün pazara en iyi koşullarda sunulmasını sağlar, 3
D.Ö.Ç. 3 3.Depolarda ve ambarlardaki hastalık ve zararlıları teşhis ederek mücadele eder, 4
D.Ö.Ç. 4 4.Depolardan pazarlanacak bitkisel ürünlerin pazarlanmasında uygun ambalajlama ve paketleme tekniklerini uygular. 3
D.Ö.Ç. 5 5.Hasat sonu standardizasyon ile taşıma ve pazarlama işlerini yürütür. 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20