ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM
Dersin Adı   TAB Anatomisi
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
2 5505227 2,00 / 0,00 2,00
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Dersin Dili Türkçe
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Züleyha ENDES
Koordinator E-mail zendes selcuk.edu.tr
Öğretim Elemanı
Yrd.Doç.Dr. Züleyha ENDES
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Tıbbi aromatik bitkilerin, genel anlamda organlarını tanıtmak ve organ yapılarına göre gruplara ayırmaktır.
Temel Bilimler Mühendislik Bilimleri Sosyal Bilimler Eğitim Bilimleri Sanat Bilimleri Sağlık Bilimleri Tarım Bilimleri
100 0 0 0 0 0 0
DERS YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Temel bilgilerin teorik olarak anlatılmasının yanında, üretim parsellerinde yer alan bitkiler üzerinde, işlenen konuların gösterilmesi ve uygulamasının yapılması şeklinde işlenir.
HAFTA DERS İÇERİĞİ KAYNAK
1 Anatominin tanımı, tıbbi bitkilerde önemi Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
2 Organlar bilgisi ve tanıtımı Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
3 Kök, tanımı, kısımları ve görevleri Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
4 Kök metamorfozları, örnek bitkiler Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
5 Kök anatomisinin yakından incelenmesi Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri, laboratuar
6 Gövde, tanımı, tipleri ve görevleri Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
7 Gövde metamorfozları ve örnek bitkiler Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
8 Yaprak, tanımı, tipleri görevleri Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
9 Yaprak dizilişleri, yaprak şekilleri ve örnekler Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
10 Dönem içi değerlendirme sınavı Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
11 Çiçek, tanımı, tipleri, eşey durumları ve gruplandırma Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
12 Çiçek durumları ve yapılarına göre örnek bitkiler Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
13 Meyve, tanımı, tipleri ve gruplara göre örnekler Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
14 Tohum tanımı, tipleri ve kısımları Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
15 Çiçek, meyve ve tohumun anatomik yapısının incelenmesi Kitaplar, süreli yayınlar, üretim parselleri
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ   Ara Sınav Final
  Sayı Katkı Payı Sayı Katkı Payı  
Yarıyıl İçi Çalışmaları : - -
Devam/Katılım : - -
Uygulamalı Sınav : - -
Derse Özgü Staj : - -
Küçük Sınav : - -
Ödev : - -
Sunum ve Seminer : - -
Projeler : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : - -
Vaka Çalışmaları : - -
Arazi Çalışmaları : - -
Klinik Çalışmaları : - -
Diğer Çalışmaları : - -
Ara Sınav   - -
Final   1 60
AKTS İŞ YÜKÜ TABLOSU   Sayı Süre
Ders Süresi : 4 10
Sınav Dışı Ders Çalışma Süresi : - -
Sunum ve Seminer Hazırlama : - -
Derse Özgü Staj : - -
Atölye/Laboratuvar Uygulamaları : 2 6
Arazi Çalışmaları : 2 4
Vaka Çalışmaları : - -
Projeler : - -
Ödev : - -
Küçük Sınavlar : - -
Ara Sınav : - -
Final : - -
DERSİN AKTS KREDİSİ 2
No DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI KATKISI (*)
D.Ö.Ç. 1 Doğadan toplanan bitkiler ve tarımı yapılan tarla bitkilerinin tanıma, üretimini yapabilme, mamul ve yarı mamul madde üretebilme yeteneği kazandırmaktır. 2
D.Ö.Ç. 2 Bitkilerin morfolojik, anatomik, sitolojik, fizyolojik ve biyokimyasal yapıları hakkında bilgi sahibi olmak 4
D.Ö.Ç. 3 Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi için ekolojik koşulların önemli olduğunu kavramaktır. 3
D.Ö.Ç. 4 Ziraat, mikrobiyoloji, gıda, kimya ve pazarlama dallarında temel bilgileri kavramaktır. 3
* 1: Zayıf - 2: Orta - 3: İyi - 4: Çok İyi
PROGRAM ÇIKTISI VE DERS ÖĞRENİM ÇIKTISI İLİŞKİ MATRİSİ

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15DÖÇ16DÖÇ17DÖÇ18DÖÇ19DÖÇ20
PÇ1
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
PÇ11
PÇ12
PÇ13
PÇ14
PÇ15
PÇ16
PÇ17
PÇ18
PÇ19
PÇ20