GIDA MÜHENDİSLİĞİ  

 
 Adı Soyadı: PROF.DR. MUSTAFA KARAKAYA
Fakülte Adı:  ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ . A.B.D.
Ana Bilim Dalı:  GIDA MÜHENDİSLİĞİ .
E-Mail :  karakayam selcuk.edu.tr
Telefon : 0 332 223 29 19
Adres : Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kampüs KONYA
Url :
 
  Kurum :
KurumBaşlangıç TarihiBitiş Tarihi
Selçuk Üniversitesi 1984 

  Akademik Yayınlar:
1. Mustafa Karakaya, Halime Alp, , " Meat Production in Turkish Geography. ", Kurum Dergisi, 2 , Soil-Water Journal , 2337, 2013,( Kurum Dergisi )
2. Kübra Ünal, Halime Alp, Mustafa Karakaya , " Bazı Kaplanmış Kanatlı Ürünlerinin Değişik Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. ", II. Et Ürünleri ?İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri" Çalıştayı, 06-07 Aralık, Manisa, , , , 2012 ,( Diğer )
3. Halime Alp, Kübra Ünal, Mustafa Karakaya , " Tüketime Hazır Hindi ve Tavuk Dönerlerinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. ", II. Et Ürünleri ?İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri? Çalıştayı, 06-07 Aralık, Manisa., , , , 2012,( Diğer )
4. Hilal Nur Yavuz, Kübra Ünal, Mustafa Karakaya , " Farklı Enginar Kısımlarının, Hamburger Köftelerin Lipit Oksidasyonu ve Diğer Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi. ", Türkiye 11. Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, Hatay., , , , 2012,( Diğer )
5. Sümeyra Sultan Tiske İnan, Mustafa Karakaya, " Devekuşuna Ait Farklı Yenebilir Yan Ürünlerin Renk ve Bazı Besinsel Özelliklerinin Belirlenmesi. ", Gıda Mühendisliği Dergisi, 36, , 60-68, 2012,( Kurum Dergisi )
6. Mustafa Karakaya, Kübra Ulusoy , " Geleneksel Gıdaların Fonksiyonel ve Tekstürel Özellikleri. ", Türktarım, 205, , 31-33, 2012,( Kurum Dergisi )
7. Ebru Bayrak, Mustafa Karakaya, " The Effects of Different Spices Extracts on Some Quality Properties of Sausages Produced from Mechanically Deboned Chicken Meat. ", ?CEFood Congress? 23-26 May. 2012 Novi Sad, Serbia., , , , 2012,( Diğer )
8. Emel Demirtaş, Mustafa Karakaya , " Farklı Oranlarda Meme Dokusu İlavesinin Sığır Etinin Bazı Teknolojik ve Emülsiyon Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. ", Dünya Gıda, 9, , 82-88, 2012,( Diğer )
9. Mustafa Karakaya, Kübra Ünal , " Çıkma Tavukların Et Kalitesi Üzerine Çeşitli Gevrekleştirme Yöntemlerinin Etkisi. ", Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi, 03-05 Ekim İzmir., , , , 2012,( Diğer )
10. Sümeyra Sultan Tiske İnan, Mustafa Karakaya , " Konjuge Linoleik Asit Metabolizması, İnsan Diyetindeki Yeri ve Sağlık Üzerine Etkileri. ", Türkiye 11. Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, Hatay., , , , 2012,( Diğer )
11. Halime Alp, Mustafa Karakaya , " Gıda Endüstrisinde Uygulanan Enkapsülasyon Yöntemleri. ", Türkiye 11. Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, Hatay., , , , 2012,( Diğer )
12. Ebru Bayrak, Mustafa Karakaya, Kübra Ulusoy, Sümeyra S. Tiske , " The Effect of Different Levels of Sunflower Head Pith Powder on Some Emulsion Attributes of Mechanically Deboned Chicken Meat. ", Journal of Food Science and Engineering., 1, , 166-170, 2011 ,( SCI )
13. Mustafa Karakaya, Ebru Bayrak, Kübra Ulusoy,, " Use of natural antoxidants in meat and meat products. ", Journal of Food Science and Engineering, 1, , 1-10, 2011,( SCI )
14. Sümeyra S. Tiske, Mustafa Karakaya , " Farklı Kaslardan Elde Edilen Devekuşu Etlerinin Bazı Fiziksel ve Besinsel Özelliklerinin Belirlenmesi. ", Gıda, 36 (5), , 271-278, 2011,( Kurum Dergisi )
15. Kübra Ulusoy, Mustafa Karakaya , " Gıda Endüstrisinde Ultrasonik Ses Dalgalarının Kullanımı. ", Gıda, 36 (2), , 113-120, 2011,( Kurum Dergisi )
16. Kübra Ulusoy, Mustafa Karakaya, Ebru Bayrak, Sümeyra S. Tiske , " Mekanik Ayrılmış Hindi Etinin Emülsiyon Özellikleri Üzerine Farklı Seviyelerdeki Ayçiceği Tablası Tozunun Etkisi. ", Gıda Teknolojisi, 15, 3, , 59-62, 2011,( Diğer )
17. Tuğba Gezgin, Mustafa Karakaya , " Et ve Et Ürünlerinin Kalitesinin Belirlenmesinde Kullanılan Moleküler Biyolojik Yöntemler. ", Gıda Teknolojisi, 15, 5, , 90-96, 2011,( Diğer )
18. Hatice Berna Poçan, Mustafa Karakaya, Kübra Ulusoy , " Elektrolize Suyun Gıda Endüstrisinde Kullanımı. ", Gıda, 36 (3), , 169-176, 2011,( Kurum Dergisi )
19. Mustafa Karakaya, Sümeyra S. Tiske, Ebru Bayrak, Kübra Ulusoy , " Determination of Some Properties of Fresh and Frozen Beef Emulsions Prepared By Addition of Sunflower Head Pith Powder. ", Int. Food Congress Novel Approaches in Food Industry 26-29 May. 2011 Çeşme-İzmir, Turkey., , , , 2011,( Diğer )
20. Emine Erdem, Halime Gözlü, Mustafa Karakaya , " Important Factors Affecting The Formation of Meat Flavor. ", Int. Food Congress Novel Approaches in Food Industry 26-29 May. 2011 Çeşme-İzmir, Turkey., , , , 2011,( Diğer )
21. Halime Gözlü, Emine Erdem, Mustafa Karakaya, " Irradiation in Meat Industry. ", Int. Food Congress Novel Approaches in Food Industry 26-29 May. 2011 Çeşme-İzmir, Turkey., , , , 2011,( Diğer )
22. Kübra Ulusoy, Mustafa Karakaya, Ebru Bayrak, Sümeyra S. TİSKE , " Functional Properties of Mechanically Deboned Turkey Meat Emulsion Systems Formulated with Different Levels of Sunflower. ", 1th. Int. Congress on Food Technology 03-06 Nov. 2010 Antalya, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
23. Sümeyra S. Tiske, Mustafa Karakaya, Kübra Ulusoy, Ebru Bayrak , " Determination of Some Functional and Technological Properties of Turkey Breast Meat Prepared By The Addition of Different Levels of Sunflower Head Pith Powder. ", 1th. Int. Congress on Food Technology 03-06 Nov. 2010 Antalya, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
24. Tuğba Gezgin, Mustafa Karakaya , " Quantification of Composition and Some Mineral Contents to Determine The Content of Mechanically Deboned Poultry Meat in The Sausages Marketed in Our Country. ", 1th. Int. Congress on Food Technology 03-06 Nov. 2010 Antalya, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
25. Kübra Ulusoy, Ebru Bayrak, Mustafa Karakaya, Sümeyra S. Tiske, " The Effect of Different Levels of Sunflower Head Pith Powder on Some Emulsion Attributes of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). ", 40th.Wefta Annual Meeting, 04-07 Oct. 2010, 91-93 İzmir,Turkey., , , , 2010,( Diğer )
26. Kübra Ulusoy, Mustafa Karakaya , " Sırın. ", 1th. Int. SymposiumTraditional Foods from Adriatic to Caucasus 15-17 April 2010 Tekirdağ, Turkey, , , , 2010,( Diğer )
27. Ebru Bayrak, Halime Gözlü, Mustafa Karakaya, " Mevlana Şekeri. ", 1th. Int. SymposiumTraditional Foods from Adriatic to Caucasus 15-17 April 2010 Tekirdağ, Turkey, , , , 2010,( Diğer )
28. Halime Gözlü, Ebru Bayrak, Mustafa Karakaya , " Sac Arası. ", 1th. Int. SymposiumTraditional Foods from Adriatic to Caucasus 15-17 April 2010 Tekirdağ, Turkey, , , , 2010,( Diğer )
29. Mustafa Karakaya, Ramazan Yetişir, Ali Aygün, Mustafa T. Yılmaz, Sümeyra S. Tiske , " İkinci Verim Yılını Tamamlamış, Beyaz ve Kahverengi Yumurtacı Tavuk Karkaslarına, Bitkisel Orijinli Proteolitik Enzim Uygulamalarının, Bazı Et Kalite Özelliklerine Etkisi. ", Hayvansal Üretim, 51, 2, , 44-49, 2010,( Kurum Dergisi )
30. Abdulkadir Dilber, Mustafa Karakaya , " Fermente Türk Sucuğu Üretimi Üzerine Etkili Olan Bazı Faktörler. ", I. Et Ürünleri ?Sucuk? Çalıştayı, 02-03 Aralık, Kuşadası-Aydın., , , , 2010,( Diğer )
31. Sümeyra Sultan Tiske, Recep Palamutoğlu, Mustafa Karakaya , " Sucuk ve Beslenmedeki Önemi. ", I. Et Ürünleri ?Sucuk? Çalıştayı, 02-03 Aralık, Kuşadası-Aydın., , , , 2010,( Diğer )
32. Sümeyra Sultan Tiske, Emine Erdem, Mustafa Karakaya , " Sucukta Renk ve Önemi. ", I. Et Ürünleri ?Sucuk? Çalıştayı, 02-03 Aralık, Kuşadası-Aydın., , , , 2010,( Diğer )
33. Halime Gözlü, Emine Erdem, Mustafa Karakaya, " Sucuk Ambalajlamada Yeni Yönelimler. ", I. Et Ürünleri ?Sucuk? Çalıştayı, 02-03 Aralık, Kuşadası-Aydın., , , , 2010,( Diğer )
34. Hatice Berna Poçan, Mustafa Karakaya , " Sucuklarda Biyojen Aminlerin Oluşumu. ", I. Et Ürünleri ?Sucuk? Çalıştayı, 02-03 Aralık, Kuşadası-Aydın., , , , 2010,( Diğer )
35. Hatice Berna Poçan, Kübra Ulusoy, Mustafa Karakaya , " Sucuklarda Lipid Oksidasyonu. ", I. Et Ürünleri ?Sucuk? Çalıştayı, 02-03 Aralık, Kuşadası-Aydın., , , , 2010,( Diğer )
36. Kübra Ulusoy, Mustafa Karakaya , " Sucuk Üretiminde Kullanılan Baharatlar ve Diğer Katkı Maddeleri. ", I. Et Ürünleri ?Sucuk? Çalıştayı, 02-03 Aralık, Kuşadası-Aydın., , , , 2010,( Diğer )
37. Hatice Berna Poçan, Mustafa Karakaya , " Zerde. ", 1th. Int. Symposium Traditional Foods from Adriatic to Caucasus 15-17 April 2010 Tekirdağ, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
38. Kübra Ulusoy, Hatice Berna Poçan, Sümeyra S. Tiske, Mustafa Karakaya , " Tahinli Pide. ", 1th. Int. Symposium Traditional Foods from Adriatic to Caucasus 15-17 April 2010 Tekirdağ, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
39. Ebru Bayrak, Mustafa Karakaya, Sümeyra S. Tiske, Kübra Ulusoy , " The Effect of Different Levels of Sunflower Head Pith Powder on Some Emulsion Attributes of Mechanically Deboned Chicken Meat. ", 1th. Int. Congress on Food Technology 03-06 Nov. 2010 Antalya, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
40. Mustafa Karakaya, Ebru Bayrak, Kübra Ulusoy , " The Use of Natural Antioxidants in Meat Products. ", 1th. Int. Congress on Food Technology 03-06 Nov. 2010 Antalya, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
41. Mustafa T. Yılmaz, Durmuş Sert, Mustafa Karakaya, " The effect of interaction on the functional properties of dairy powder solutions. ", The Australian Journal of Dairy Technology , 65, 1, , 15-22, 2010,( SCI )
42. Mustafa T.Yılmaz, Durmuş Sert, Mustafa Karakaya, Sümeyra S. Tiske , " Optimization of the effect of sweetener and dietary fiber on rhelogical and sensory properties of salep beverage. ", Journal of Texture Studies, 41, , 804-824, 2010,( SCI )
43. Cemalettin Sarıçoban, Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya, Sümeyra S. Tiske, " The effect of different levels of sunflower head pith addition on the properties of model system emulsions prepared from fresh and frozen beef. ", Meat Science, 84, , 186-195, 2010,( SCI )
44. Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya , " Thermal analysis of lipids isolated from various tissues of sheep fats. ", Journal of Thermal Analysis and Calorimetry , 101, , 403-409, 2010,( SCI )
45. Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya, Nesimi Aktaş , " Composition and thermal properties of cattle fats. ", European Journal of Lipid Science and Technology, 112, , 410-416, 2010,( SCI )
46. Mükerrem Kaya, Nevzat Artık, Mustafa Karakaya, Şeyma Şişik Oğraş, Barış Yalınkılıç , " Gıda Sanayinin Teknolojik Analizi. ", Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, 11-15 Ocak, Ankara., , , , 2010,( Diğer )
47. Emine Erdem, Mustafa Karakaya , " Fonksiyonel Bir Gıda Olarak Sucuk. ", I. Et Ürünleri ?Sucuk? Çalıştayı, 02-03 Aralık, Kuşadası-Aydın., , , , 2010,( Diğer )
48. Emine Erdem, Mustafa Karakaya , " Melevcen Turşusu. ", 1th. Int. Symposium Traditional Foods from Adriatic to Caucasus 15-17 April 2010 Tekirdağ, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
49. Sümeyra S. Tiske, Mustafa Karakaya , " Guymak. ", 1th. Int. Symposium Traditional Foods from Adriatic to Caucasus 15-17 April 2010 Tekirdağ, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
50. Emine Erdem, Mustafa Karakaya , " Biber Tuzu. ", 1th. Int. Symposium Traditional Foods from Adriatic to Caucasus 15-17 April 2010 Tekirdağ, Turkey., , , , 2010,( Diğer )
51. Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya, Sümeyra S. Tiske, Berna Özalp , " Mathematical model for prediction of rheology of tomato soup added with whole egg powder(WEP). ", 5th. Int. Symposium on Food Rheology and Structure 15-18 June 2009 Zurich, Switzerland., , , , 2009,( Diğer )
52. Abülkadir Dilber, Mustafa Karakaya , " Tak Tak Helva ", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29 Mayıs, Van., , , , 2009,( Diğer )
53. Mustafa Karakaya, Sümeyra S. Tiske , " Et Tarhanası. ", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29 Mayıs, Van., , , , 2009,( Diğer )
54. Berna Özalp, Mustafa Karakaya , " Isıl İşlem Uygulanmış Et ve Et Ürünlerinde Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumu Üzerine Etkili Faktörler. ", Hasad Gıda, 288, , 40-47, 2009,( Diğer )
55. Berna Özalp, Mustafa Karakaya , " Determination of Some Functional and Technological Properties of Octopus(Octopus vulgaris C.), Calamary(Illex coindetti V.), Mussel(Mytilus galloprovincialis L.) and Cuttlefish(Sepia officinalis L.) Meats. ", Journal of Fisheries Sciences.com., 3, 4, , 275-284, 2009,( Diğer )
56. Cemalettin Sarıçoban, Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya , " Response surface methodology study on the optimisation of effects of fat, wheat bran and salt on chemical, textural and sensory properties of patties. ", Meat Science , 83, , 610-619, 2009,( SCI )
57. Durmuş Sert, Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya, Ebru Bayrak , " Pekmez-dairy desserts fortified with spray-dried dairy powders: Effects of the interaction between skim milk powder, yoghurt powder and buttermilk powder by a mixture design approach. ", Uluslararası Dergiler, 40, , 606-622, 2009,( SCI )
58. Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya , " Differential scanning calorimetry analysis of goat fats: Comparison of chemical composition and thermal properties. ", Journal of The American Oil Chemists' Society, 86, , 877-883, 2009,( SCI )
59. Berna Özalp, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz , " Functional properties of meat emulsion systems formulated with different concentrations of orange albedo. ", Fleischwirtschaft International, 24, 5, , 59-63, 2009,( Diğer )
60. Mustafa T. Yılmaz, Durmuş Sert, Mustafa Karakaya , " Rheological and sensory properties of spray dried pekmez mixtures with wheat starch-gum. ", International Journal of Food Properties, 12, , 691-704, 2009,( SCI )
61. Mustafa Karakaya, Sinan S. Parlat, Mustafa T. Yılmaz, İskender Yıldırım, Berna Özalp , " Growth performance and quality properties of meat from broiler chickens reared under different monochromatic light sources. ", British Poultry Science, 50, 1, , 76-82, 2009,( SCI )
62. Fadime Dilber, Abdülkadir Dilber, Mustafa Karakaya , " Gıdalarda Ambalajın Önemi ve Tüketicilerin Satın Alma Davranışlarına Etkisi (Karaman İli Örneği). ", 1. Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27-29 Mayıs, Konya., , , , 2009,( Diğer )
63. Ebru Bayrak, Mustafa Karakaya, " Kara Tahin (Bozkır Tahini) ", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29 Mayıs, Van., , , , 2009,( Diğer )
64. Abdülkadir Dilber, Mustafa Karakaya, " Pekmezli Tahin Helvası. ", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29 Mayıs, Van., , , , 2009,( Diğer )
65. M. Kürşat Demir, Berna Özalp, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz , " Flow properties of tomato soup enriched with wheat germ. ", 5th. Int. Symposium on Food Rheology and Structure 15-18 June 2009 Zurich, Switzerland., , , , 2009,( Diğer )
66. Tuğba Aybek, Mustafa Karakaya , " Quantification of Chemical Composition and Some Minerals to Determine Mechanically Deboned Poultry Meat Content of Salami Marketed in Turkey. ", 3rd. Int. Conference of Food and Nutrition 22-25 April 2009 Antalya, Turkey., , , , 2009,( Konferans )
67. Kübra Ulusoy, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz , " Saruç, ", II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29 Mayıs, Van., , , , 2009,( Diğer )
68. Tuğba Aybek, Mustafa Karakaya, " Ülkemizde Satışa Sunulan Sosislerde Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti İçeriğinin Belirlenmesinde Bileşim ve Bazı Mineral Madde Miktarlarının Tespiti. ", 6. Gıda Mühendisliği Kongresi 06-08 Kasım Antalya., , , , 2009,( Diğer )
69. Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz, Cemalettin Sarıçoban , " Gıda Endüstrisinde Biofilmler. ", Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum., , , , 2008,( Diğer )
70. Sümeyra S. Tiske, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz , " Functional Properties of Meat Emulsions Prepared by Different Levels of Lemon Albedo. ", 3rd. Int. Conference of Food Science and Nutrition 03-05 Nov. 2008 Cairo, Egypt., , , , 2008,( Konferans )
71. Cemalettin Sarıçoban, Ebru Çoksever, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz , " Et Ürünlerinde Turunçgil Yan Ürünlerinin Kullanımı. ", Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum., , , , 2008,( Diğer )
72. Cemalettin Sarıçoban, Berna Özalp, Mustafa T. Yilmaz, Gökhan Özen, Mustafa Karakaya, Mehmet Akbulut , " Characteristics of meat emulsion systems as influenced by different levels of lemon albedo. ", Meat Science, 80, , 599-606, 2008,( SCI )
73. R. Betül Özkeçeci, Mustafa Karakaya, M. Tahsin Yilmaz, Cemalettin Sarıçoban, Herbert W. Ockerman , " The effect of carcass part and packaging method on the storage stability of mechanically deboned chicken meat. ", Journal of Muscle Foods, 19, , 288-301, 2008,( SCI )
74. Özlem Bayatlı, Mustafa Karakaya, Berna Özalp , " Farklı Tavşan Irklarının Et Ve Karaciğerlerinin Bazı Teknolojik ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi. ", Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi, 10, , 1-13, 2008,( Kurum Dergisi )
75. Cemalettin Sarıçoban, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yilmaz , " Effect of different proportions of mechanically and hand deboned chicken meat on chicken sausages. ", Fleischwirtschaft International, 23, 5, , 64-67, 2008,( Diğer )
76. Rukiye İbik, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz , " The effect of spices on colour changes, autoxidation and sensory properties of kavurma made from beef and chicken. ", Fleischwirtschaft International, 23, 1, , 70-74, 2008,( Diğer )
77. Ayhan Duran, Ümit Erdemli, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz, " Effect of different slaughter methods on physical, biochemical and microbiological quality of rainbaw trout Oncorhynchus mykiss W. and mirrorcarp Cyprinus carpio L., filleted in pre-, in- or post-rigor periods. ", Fisheries Science, 74, , 5, 2008,( SCI )
78. Durmuş Sert, Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya , " Physical, sensory and flow properties of wheat starch-dairy by-product spray-dried pekmez mixtures. ", Journal of Texture Studies, 39, , 150-168, 2008,( SCI )
79. Berna Ozalp, Mustafa Karakaya , " Farklı Tür Kasaplık Hayvanlara Ait Beyin ve Dil Etlerinin Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi. ", Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs, Erzurum., , , , 2008,( Diğer )
80. Ramazan Yetişir, Mustafa Karakaya, Fatma İlhan, Mustafa T. Yılmaz, Berna Özalp , " Tüketici Tercihini Etkileyen Bazı Piliç Eti Kalite Özellikleri Üzerine Farklı Aydınlatma Programları ve Cinsiyetin Etkileri. ", Hayvansal Üretim, 49, 1, , 20-28, 2008,( Kurum Dergisi )
81. Berna Özalp, Mustafa Karakaya, " Et ve Ürünlerinde Alternatif Ambalaj Gereci Olarak Yenilebilir Filmler ve Kaplamalar. ", Dünya Gıda, 4, , 82-89, 2008,( Diğer )
82. Mustafa T. Yılmaz, Cemalettin Sarıçoban, Mustafa Karakaya, Berna Özalp, Ebru Bayrak , " Effects of Antioxidants on Storage Stability, Pigment and Colour Characteristics of Mussel (Mytilus galloprovincialis L.) Muscle. ", 3rd. Int. Conference of Food Science and Nutrition 03-05 Nov. 2008 Cairo, Egypt., , , , 2008,( Konferans )
83. Ebru Bayrak, Cemalettin Sarıçoban, Mustafa Karakaya, Berna Özalp, Mustafa T. Yılmaz, " The Oxidative Stability, Pigment and Colour Characteristics of Octopus (Octopus vulgaris C.) Muscle Treated with Different Antioxidants. ", 3rd. Int. Conference of Food Science and Nutrition 03-05 Nov. 2008 Cairo, Egypt., , , , 2008,( Konferans )
84. Berna Özalp, Ebru Bayrak, Cemalettin Sarıçoban, Mustafa T. Yılmaz, Mustafa Karakaya, Sümeyra S. Tiske, " Pigment and Color Characteristics of Octopus(Octopus vulgaris), Calamary (Illex coindetti), Mussel(Mytilus galloprovincialis) and Cuttlefish(Sepia officinalis) Muscles. ", 1st. Int. Congress of Seafood Technology. 18-21 May. 2008, 36-41 İzmir, Turkey., , , , 2008,( Diğer )
85. Mustafa Karakaya, Berna Ozalp, Mustafa T. Yılmaz, M. Kürşat Demir , " Physicochemical, Thermal and Rheological Properties of Tomato Soup Prepared With Freeze-dried Percolating Water of Pastirma. ", 3rd. Int. Conference of Food Science and Nutrition 03-05 Nov. 2008 Cairo, Egypt., , , , 2008,( Konferans )
86. Aşirgeldi Beşimov, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yilmaz, Cemalettin Sarıçoban, " Some emulsifying properties of turkey giblets. ", Fleischwirtschaft International, 22, 3, , 38-40, 2007,( Diğer )
87. Ş.Gökçe Çonkır, Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Mustafa T. Yılmaz , " Mineral Composition and Technological Properties of Broiler Giblets. ", 2nd. Int. Congress on Food and Nutrition. 24-26 Oct. İstanbul, Turkey, , , 213-214, 2007,( Diğer )
88. Ebru Bayrak, Mustafa Karakaya , " Utilization of Fish by-products in The Manufacture of Gelatin. ", 2nd. Int. Congress on Food and Nutrition. 24-26 Oct. İstanbul,, , , 209, 2007,( Diğer )
89. R. Betül Özkeçeci, Mustafa Karakaya, Mustafa T. Yılmaz, Cemalettin Sarıçoban , " Proximate Composition, Mineral and Trace Metal Content of Mechanically Deboned Chicken Frame and Neck Meats. ", 2nd. Int. Congress on Food and Nutrition. 24-26 Oct. İstanbul,, , , 140, 2007,( Diğer )
90. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Mustafa T. Yilmaz , " The effect of mutton, goat, beef and rabbit meat species and state of rigor some technological parameters. ", Journal of Muscle Foods, 17, 1, , 56-64, 2006,( SCI )
91. Cemalettin Sarıcoban, Mustafa Karakaya, Cengiz Caner , " Properties of Turkish style sucuk made with different combinations of beef and hen meat. ", Journal of Muscle Foods, 17, 1, , 1-8, 2006,( SCI )
92. Zeliha Üstün, Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban , " Bazı Süt Ürünleri Katkısı İle İşlenmiş Yumurta Üretimi Üzerine Bir Araştırma. ", Hasad Gıda, 248, , 40-44, 2006,( Diğer )
93. Recep Palamutoğlu, Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban , " Taze ve Dondurulmuş Sığır Longissimus dorsi Kaslarının Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Bromelin, Ficin, Papain Enzimlerinin Etkisi. ", Gıda, 31 (2), , 109-116, 2006,( Kurum Dergisi )
94. Ebru Arı Bayrak, Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban , " Farklı Bitkisel Enzimlerin Piliç Bagetlerinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Etkisi. ", Gıda, 30, 6, , 389-394, 2005,( Kurum Dergisi )
95. Ebru Arı Bayrak, Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban , " Farklı Bitkisel Enzimlerin Piliç Bagetlerinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Etkisi. ", Gıda Kongresi, 19-21 Nisan, İzmir., , , , 2005,( Diğer )
96. Ayhan Duran, Ümit Erdemli, Mustafa Karakaya, Zeliha Talas , " Chemical and microbiological changes of rainbow trout's(Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) during the selling conditions. ", 1st. Int. Congress on Food and Nutrition. 15-18 June. İstanbul, Turkey., , , 147, 2005,( Diğer )
97. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Cengiz Caner , " Mekanik Ayrılmış Kanatlı Etlerinde HACCP Modelinin Uygulanması. ", Gıda, 30, 3, , 187-191, 2005,( Kurum Dergisi )
98. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Mustafa T. Yilmaz , " The Effect of various types of poultry pre- and post-rigor meats on emulsification capacity, water-holding capacity and cooking loss. ", European Food Research & Technology, 220, 3-4, , 283-286, 2005,( SCI )
99. Ayhan Duran, Ümit Erdemli, Mustafa Karakaya, Zeliha Selamoğlu Talas , " Soğukta Muhafaza Edilen Sazan' ın(Cyprinus carpio, Linnaeus 1758) Filetosunda Meydana Gelen Mikrobiyolojik ve Fiziksel Değişimler. ", XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 01-04 Eylül, Çanakkale., , , , 2005,( Diğer )
100. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Büşra Belviranlı , " Bazı Kaplanmış Kanatlı Ürünleri. ", Gıda Kongresi, 19-21 Nisan, İzmir., , , , 2005,( Diğer )
101. Ayhan Duran, Ümit Erdemli, Mustafa Karakaya, Zeliha Selamoğlu Talas , " Farklı Öldürme Şekillerinin Gökkuşağı Alabalığının(Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) Eti Üzerine Etkilerinin Araştırılması. ", XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, 01-04 Eylül, Çanakkale, , , , 2005,( Diğer )
102. Ayhan Duran, Ümit Erdemli, Mustafa Karakaya, Zeliha Talas , " Investigations on physical effects of different death manners on meat quality of carp(Cyprinus carpio, Linnaeus 1758). ", 1st. Int. Congress on Food and Nutrition. 15-18 June. İstanbul, , , 147, 2005,( Diğer )
103. Nihat Akın, Mustafa Karakaya, Servet Kefi , " Biyogüvenlik ve Gıda Güvenliğinde Temel Yaklaşımlar. ", Türkiye Ziraat Mühendisliği VI. Teknik Kongresi, 03-07 Ocak 2005, Ankara., , , , 2005,( Diğer )
104. Cemalettin Sarıcoban, Mustafa Karakaya , " İki Farklı Yöntemle Kemiksizleştirilmiş Piliç Etlerinden Üretilen Sosislerin Bazı Kimyasal ve Fiziksel Özelliklerinin Tespiti. ", S. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 19, 35, , 115-121, 2005,( Üniversite Dersgisi )
105. Cemalettin Sarıçoban, Mustafa Karakaya , " Geleneksel Gıdalardan Köpük Helvanın Endüstriyel Ölçekte Üretimi. ", Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 23-24 Eylül, Van., , , , 2004,( Diğer )
106. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban , " Konya Usulü Fırın(Furun) Kebap Yapımı. ", Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 23-24 Eylül, Van., , , , 2004,( Diğer )
107. Mustafa Karakaya, Cengiz Caner, Cemalettin Sarıçoban , " Et Teknolojisinde Yüksek Hidrostatik Basınç Kullanımı. ", Türkiye 8. Gıda Kongresi, 26-28 Mayıs, Bursa., , , , 2004,( Diğer )
108. Mustafa Karakaya, Cengiz Caner, Cemalettin Sarıçoban , " Et Teknolojisinde Yüksek Hidrostatik Basınç Kullanımı. ", Gıda, 29, 6, , 465-470, 2004,( Kurum Dergisi )
109. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Cengiz Caner, " Mekanik Ayrılmış Kanatlı Etlerinde HAACP Modelinin Uygulanması. ", Türkiye 8. Gıda Kongresi, 26-28 Mayıs, Bursa., , , , 2004,( Diğer )
110. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Ebru Arı , " Bıldırcın, Sülün ve Kaz Yumurtalarının Bazı Emülsiyon Özelliklerinin Tesbiti. ", Gıda, 28, 4, , 373-377, 2003,( Kurum Dergisi )
111. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Melek Aksoğan , " Tavşan Etinin Prerigor ve Postrigor Aşamalarında Bazı Teknolojik Özelliklerinin Tesbiti. ", Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi, 2, 3, , 15-19, 2003,( Kurum Dergisi )
112. Ayhan Duran, Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban , " Liyofilizasyon Uygulamasının, Sığır ve Tavuk Etlerinin Bazı Emülsiyon Özellikleri Üzerine Etkisi. ", Standard, 41, 484, , 75-80, 2002,( Kurum Dergisi )
113. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, " Gıda Endüstrisinde HACCP Uygulamaları. ", Konya Ticaret Borsası Dergisi, 5, 11, , 6-10, 2002,( Kurum Dergisi )
114. Mustafa Karakaya, Herbert W. Ockerman , " NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. ", Gıda, 27, 1, , 21-26, 2002,( Kurum Dergisi )
115. Mustafa Karakaya, Cemalettin Sarıçoban, Ebru Arı , " Gıda Endüstrisi Atıklarının Endüstriyel Ürünlere Biyodönüşümü. ", Ekin, 6, 22, , 71-81, 2002,( Kurum Dergisi )
116. Mustafa Karakaya , " Karkas ve Et Kalitesini Etkileyen Faktörler. ", Konya Ticaret Borsası Dergisi, 4, 9, , 30-33, 2001,( Kurum Dergisi )
117. Mustafa Karakaya, Cengiz Caner, Cemalettin Sariçoban , " Ambalaj Materyali Olarak Yenebilir Filmler ve Kaplamalar. ", Standart, 40, 473, , 71-77, 2001,( Kurum Dergisi )
118. Cemalettin Sarıçoban, Mustafa Karakaya , " Sığır Etine Farklı Oranlarda Karıştırılan Yumurta Tavuğu Etinin Türk Tipi Sucuk Üretiminde Kullanılabilme Olanakları Üzerine Bir Araştırma. ", Gıda, 26, 2, , 109-113, 2001,( Kurum Dergisi )
119. Mustafa Karakaya, " Taze ve Dondurulmuş Farklı Tür Etlerinin Değişik K2HPO4 Seviyelerinde Emülsiyon Kapasitesi, Su Tutma Kapasitesi ve Pişirme Kayıplarının Tesbiti. ", S. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 15, 26, , 38-45, 2001,( Üniversite Dersgisi )
120. Mustafa Karakaya , " Değişik K2HPO4 Seviyelerinin Taze ve Dondurulmuş Farklı Tür Etlerin Emülsiyon Vizkozitesi ve Stabilitesi Üzerine Etkisi. ", S. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 14, 21, , 118-130, 2000,( Üniversite Dersgisi )
121. İbrahim Karayel, Mustafa Karakaya, " Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. ", Gıda, 25, 3, , 185-191, 2000,( Kurum Dergisi )
122. Mustafa Karakaya, Ramazan Bayrak, Cemalettin Sarıçoban, " NaCl ve K2HPO4 İlavesinin Yumurta(Gallus domesticus) ve Yumurta Kısımlarının Bazı Emülsiyon Karakteristikleri Üzerine Etkisi. ", Gıda, 24, 5, , 337-341, 1999,( Kurum Dergisi )
123. Mustafa Karakaya, Hasan Yetim, Hüsnü Yusuf Gökalp, Herbert W. Ockerman , " Model emulsion characteristics muscles from three different species and a variety of fats. ", Fleischwirtschaft International, 4, 4, , 17-19, 1997,( Diğer )
124. Mustafa Karakaya, Hasan Yetim, Hüsnü Yusuf Gökalp, Herbert W. Ockerman , " Charakteristika von modellemulsionen aus der muskulatur von drei tierarten und verschiedenen fetten. ", Fleischwirtschaft, 77, 8, , 741-743, 1997,( Diğer )
125. Mustafa Karakaya, Hüsnü Yusuf Gökalp, Hasan Yetim , " Model System Evaluations of Meat Emulsions Prepared with Different Edible Beef By Products and Fats and Oil. ", P. Ü. Mühendislik Bilimleri Dergisi, 3, 2, , 347-352, 1997,( Üniversite Dersgisi )
126. Mustafa Karakaya, Ramazan Bayrak , " Dil ve Böbrek Etlerinin Emülsiyon Özellikleri Üzerine Farklı Yağ Sıcaklıklarının Etkisinin Model Sistemde Tesbiti. ", Gıda, 22, 1, , 79-83, 1997,( Kurum Dergisi )
127. Mustafa Karakaya, Hüsnü Yusuf Gökalp, Ramazan Bayrak, " Farklı K2HPO4 ve NaCl Seviyesinin İki Ayrı Yağ Sıcaklığında Keçi Etinin Bazı Emülsiyon Özellikleri Üzerine Etkisi. ", P. Ü. Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2, 3, , 207-213, 1996,( Üniversite Dersgisi )
128. Mustafa Karakaya, " Bıldırcın ve Pekin Ördeği Etlerinin Emülsiyon Özellikleri Üzerine Farklı Yağ Sıcaklıklarının Etkisinin Model Sistemde Tesbiti. ", Gıda, 21, 2, , 75-81, 1996,( Kurum Dergisi )
129. Mustafa Karakaya, Hüsnü Yusuf Gökalp, Ramazan Bayrak , " Farklı K2HPO4 ve NaCl Seviyesinin Keçi Etinin Su Tutma Kapasitesi ve Pişirme Kayıpları Üzerine Etkisi. ", P. Ü. Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2, 4, , 21-24, 1996,( Üniversite Dersgisi )
130. Mustafa Karakaya, Hasan Yetim, Ramazan Bayrak , " Model system emulsion properties of goat meat studied with different levels of salt, phosphate and oil temperature. ", 2nd. Int. Congress on Food and Technology. 17-19 Sept. Cairo, Egypt., , , , 1996,( Diğer )
131. Mustafa Karakaya, Abdurrahman Aktümsek , " Bıldırcın Eti, Karaciğeri ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma. ", Gıda, 21, 4, , 239-241, 1996,( Kurum Dergisi )
132. Mustafa Karakaya, Aydin Kılıç , " Beyşehir Gölünden 1994-1995 Avlanma Periyodunda Yakalanan Levrek Balıklarının Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Değişimin Tesbiti Üzerine Bir Araştırma. ", S. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 8, 10, , 50-60, 1995,( Üniversite Dersgisi )
133. Mustafa Karakaya, Aydin Kılıç , " Yoğurt Bakterilerinin (Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus) Sucuğun Fermantasyonu Üzerine Etkisi. ", Gıda, 19, 2, , 97-101, 1994,( Kurum Dergisi )
134. Mustafa Karakaya , " Gıda Sanayiinin Sorunları ve Çözüm Yolları. ", Ziraat Mühendisliği, 278, , 20-22, 1994,( Kurum Dergisi )
135. Mustafa Karakaya, A. Kemal Göğüş , " Sucuk Üretiminde Farklı Karbonhidrat Kaynaklarının Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar. ", Gıda, 18, 5, , 319-323, 1993,( Kurum Dergisi )
136. Mustafa Karakaya, Nuh Boyraz , " Gıda Kirlenmesinde Pestisitler ve Korunma Yolları. ", Ekoloji, 1, 4, , 11-15, 1992,( Diğer )
137. Mustafa Karakaya , " Sucuk Üretiminde Farklı Karbonhidrat Kaynaklarının Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar. ", 7. Kükem Kongresi, 16-18 Eylül, Adana. , , , , 1991,( Diğer )
138. Mustafa Karakaya , " Ülkemizdeki Geleneksel Pastırma Üretim Teknolojisi. ", Agro-Teknik, 1, 7, , 57-58, 1991,( Diğer )
139. Mustafa Karakaya, Hüsnü Yusuf Gökalp , " Farklı tür etlerinin bitkisel ve değişik hayvansal yağlar ile oluşturdukları emülsiyonların çeşitli özelliklerinin model sistemde araştırılması. ", Bursa II. Int. Food Symposium. 1-3 Oct. Bursa, Turkey., , , 383-397, 1991,( Diğer )
140. Mustafa Karakaya, Nevzat Artik , " Zile Pekmezi Üretim Tekniği ve Bileşim Unsurlarının Belirlenmesi. ", Gıda, 15, 3, , 151-154, 1990,( Kurum Dergisi )

Kübra Ünal, MustafaKarakaya, 2014. Influence of ultrasound waves on some characteristics ofchicken breast and thigh meats. “International Conference on Biological, Civiland Environmental Engineering” 17-18 March 2014 Dubai



  Yönetilen Tezler
1. Kübra ÜNAL, " Ekonomik verim dönemini tamamlamış yumurta tavuğu göğüs ve but etleri üzerine ultrasonik dalgaların etkileri. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2010 - 2012, Tamamlandı
2. Hatice Berna POÇAN, " Elektrolize suyun, sığır ve tavuk etlerinin bazı emülsiyon karakteristikleri üzerine etkisi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2010 - 2012, Tamamlandı
3. Abdülkadir DİLBER, " Koyun, mekanik ayrılmış tavuk ve hindi etlerinin sucuğun bazı fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisinin optimizasyonu. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora, Gıda Mühisliği, 2008 - 2012, Tamamlandı
4. Tuğba Gezgin, " Elektro Şok Uygulamasının Broyler Göğüs Et Kalitesi (Pectoralis majör) Üzerine Etkisi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora, Gıda Mühendisliği , 2008 - 2013, Tamamlandı
5. Sümeyra Sultan TİSKE, " Devekuşu eti ve bazı yenebilir yan ürünlerinin prerigor ve postrigor aşamalarda çeşitli teknolojik ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2007 - 2009, Tamamlandı
6. Berna ÖZALP, " Bazı su ürünlerinin bileşimi ve değişik teknolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2006 - 2008, Tamamlandı
7. Emel DEMİRTAŞ, " Farklı oranlarda meme dokusu ilavesinin sığır etinin bazı teknolojik ve emülsiyon özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2006 - 2008, Tamamlandı
8. Tuğba AYBEK, " Ülkemizde üretilen mekanik ayrılmış kanatlı eti içeren et ürünlerinin mineral madde içerkleri ile standartlara uygunluğunun belirlenmesi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, GıdaMühisliği, 2006 - 2008, Tamamlandı
9. Ebru BAYRAK, " Farklı baharat ekstraktlarının mekanik ayrılmış piliç etlerinden üretilen sosislerin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora, Gıda Mühisliği, 2005 - 2011, Tamamlandı
10. Rukiye İBİK, " Sığır ve tavuk etlerinden baharatlı kavurma üretimi üzerine bir araştırma. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2004 - 2007, Tamamlandı
11. Aşırgeldi BEŞİMOV, " Yenebilir hindi yan ürünlerinin bazı teknolojik özelliklerinin tespiti üzerine bir araştırma. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2003 - 2007, Tamamlandı
12. Mustafa Tahsin YILMAZ, " Sığır, koyun ve keçi yağlarının fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri üzerine ambalaj şekli ve depolama süresinin etkisi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora, Gıda Mühisliği, 2003 - 2009, Tamamlandı
13. Şeyma Gökçe ÇONKIR, " Yenebilir tavukçuluk yan ürünlerinin bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2003 - 2005, Tamamlandı
14. Rabia Betül ÖZKEÇECİ, " Mekanik olarak kemiklerinden ayrılmış piliç etlerinin depolama stabilitelerinin tesbiti. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2003 - 2006, Tamamlandı
15. Zeliha ÜSTÜN, " Bazı süt ürünleri katkısı ile işlenmiş yumurta üretimi üzerine bir çalışma. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2002 - 2004, Tamamlandı
16. Recep PALAMUTOĞLU, " Taze ve dondurulmuş sığır Longissimus dorsi kaslarının bazı teknolojik özellikleri üzerine çeşitli bitkisel enzimlerin etkileri. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2001 - 2004, Tamamlandı
17. Ebru ARI, " Piliç bagetlerinin bazı teknolojik özellikleri üzerine farklı bitkisel enzimlerin etkisi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 2001 - 2004, Tamamlandı
18. Cemalettin SARIÇOBAN, " Piliç sosisi üretiminde mekanik ve elle ayrılmış piliç etlerinin optimum kullanım düzeylerinin tesbiti. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora, Gıda Mühisliği, 2000 - 2004, Tamamlandı
19. Cemalettin SARIÇOBAN, " Sığır etine farklı oranlarda karıştırılan yumurta tavuğu etinin Türk tipi sucuk üretiminde kullanılabilme imkanları üzerine bir araştırma. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 1997 - 2000, Tamamlandı
20. Ayhan DURAN, " Sığır ve tavuk etlerine uygulanan liyofilizasyon işleminin emülsiyon karakteristikleri üzerine etkisi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 1996 - 1999, Tamamlandı
21. İbrahim KARAYEL, " Na-Kazeinat ve yağsız süt tozunun değişik seviyelerinin sığır eti emülsiyon özellikleri üzerine etkisi. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 1995 - 1998, Tamamlandı
22. Ramazan BAYRAK, " Keçi etlerinin çeşitli emülsiyon parametreleri üzerine farklı yağ sıcaklığı K2HPO4 ve NaCl seviyesi etkilerinin model sistemde araştırılması. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 1994 - 1997, Tamamlandı
23. Aydın KILIÇ, " Beyşehir gölünden avlanan Sudak balığının(Stizostedion lucioperca L. 1758) bazı özellikleri. ", Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans, Gıda Mühisliği, 1993 - 1995, Tamamlandı

  Yöneticilik Görevleri:
KurumBaşlangıç TarihiBitiş Tarihi
Selçuk Üniversitesi Hadim Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü19961998

 Kurum İçi Yöneticilik Görevleri:
BirimGörevBaşlangıç TarihiBitiş Tarihi
S.Ü. Hadim Meslek YüksekokuluM.Y.O. Müd.06/05/199617/09/1998

 Ek Bilgi

 Dersler
Dersin Adı
BİTİRME ÖDEVİ -I
BİTİRME ÖDEVİ -2
BİYOKİMYA
ET VE SU ÜRÜNLÜRİ İŞLM.TEKNİKLERİ
GENEL MİKROBİYOLOJİ
GIDA AMBALAJLAMA
GIDA GÜVENLİĞİ
GIDA KİMYA.VE BİYOKİMYA
MİKROBİYOLOJİ
PROSES UYGULAMALARI -II
 
Adres: Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Aleaddin Keykubat Yerleşkesi Selçuklu-Konya / TÜRKİYE
Telefon: +903322410047   Faks: +903322410108
E-Posta: ziraat selcuk.edu.tr